aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Με την παράδοση να ’ναι κόντρα

Νέα Σαλαμίνα: Με την παράδοση να ’ναι κόντρα

Μεθαύριο θα διεξαχθεί στο «Αμμόχωστος» ένα από τα πιο σημαντικά τοπικά ντέρμπι των τελευταίων δεκαετιών ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση. Είναι από τις λίγες φορές που είναι ανταγωνίστριες για την επίτευξη ενός στόχου, όπως στην προκειμένη περίπτωση η εξασφάλιση θέσης στο α’ γκρουπ του πρωταθλήματος.

Η Νέα Σαλαμίνα θα επιδιώξει να πάρει το τρίποντο και να γίνει αφεντικό στη μάχη της εξάδας. Πέρα από τη δεδομένη δυσκολία απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία», οι ερυθρόλευκοι θα έχουν εις βάρος τους και την παράδοση. Στα τελευταία 20 παιχνίδια πρωταθλήματος νίκησαν μόλις δύο φορές τη συμπολίτισσά τους, ενώ μετρούν πέντε ισοπαλίες και 13 ήττες. Κάτι που λέει πολλά για τον βαθμό δυσκολίας του επικείμενου παιχνιδιού.

Η τελευταία φορά λοιπόν που έφυγε νικήτρια η Νέα Σαλαμίνα απέναντι στην Ανόρθωση ήταν με 2-1 στις 16/12/2016. Το παιχνίδι διεξήχθη στο «Αμμόχωστος» και τα τέρματα πέτυχαν οι Ντίμιταρ Μακρίεφ και Νασίρ Μάατσι. Η προηγούμενη φορά ήταν και πάλι εντός έδρας. Τότε, στις 10/2/2013, σκόραραν για τη γηπεδούχο ο Αρμέντ Αλίμι και ο –νυν παίκτης των κυανόλευκων– Νικόλας Εγγλέζου.

Μεθαύριο λοιπόν, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την έδρα της ξανά η Νέα Σαλαμίνα, κάνοντας σημαντικό βήμα για την είσοδό της στο α’ γκρουπ της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Στόχος δύσκολος μα όχι ακατόρθωτος, αφού έδειξε τις δυνατότητές της με την πορεία της κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ