aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα - Ιωάννης Κωστή: Η χαρά δεν είναι μόνο τα λεφτά

Νέα Σαλαμίνα – Ιωάννης Κωστή: Η χαρά δεν είναι μόνο τα λεφτά

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Ούτε αν έρθει πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν πρόκειται η Νέα Σαλαμίνα να παραχωρήσει τον Ιωάννη Κωστή, δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου Δημήτρης Λάζος. Ασχέτως αν πληροφορίες αναφέρουν πως Ολυμπιακός και Νέα Σαλαμίνα είναι κοντά σε συμφωνία με το ποσό να ακουμπάει τις 700.000 ευρώ. Το θέμα δεν είναι το ύψος του ποσού, αλλά το γεγονός ότι ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται προτάσεις για την απόκτησή του.

Ο 19χρονος μέσος θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που σε αυτή την ηλικία οι πλείστοι συνομήλικοί του βλέπουν την πόρτα της ενδεκάδας με τα… κιάλια. Η ομάδα του ωστόσο, φρόντισε να του δώσει ευκαιρίες. Όπως έδωσε και σε άλλους. Όχι για να πιάσει εμπειρίες, ούτε για να αυξήσει την αγοραστική αξία του. Του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει να αποτελεί μέλος της.

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε μια περίοδο που οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έχουν σαφώς λιγότερες πιθανότητες να πάρουν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους σε σχέση με οποιοδήποτε ξένο ή κοινοτικό. Όταν μιλάμε για μετεγγραφές σχεδόν όλες οι ομάδες μετράνε διψήφιο αριθμό στις οποίες οι προπονητές φέρονται περισσότερο συγκαταβατικά, υπομονετικά με ανοχή και ανεκτικότητα.

Ο Κωστή έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα λίγες εβδομάδες μετά που συμπλήρωσε τα 16 του χρόνια. Για την ακρίβεια μόλις που πρόλαβε να μπει στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Μόλις 15 λεπτά έπαιξε σε ένα και μόνο παιχνίδι την επόμενη σεζόν (2016-17) πάλι την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Δόξα. Είχε αρχίσει όμως το σώμα του και το μυαλό του να προσαρμόζεται στα κατατόπια μιας επαγγελματικής προπόνησης. Παρέμεινε στην πρώτη ομάδα και την περίοδο 2017-18 πέρασε τις πρώτες του εξετάσεις. Άρχισε να παίρνει 90λεπτα τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Πήρε άριστα στη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης –που εν τω μεταξύ είχε πειστεί για τις ικανότητές του- τον καθιέρωσε ως βασικό στέλεχος της ομάδας αφού τον χρησιμοποίησε σε 26 αγώνες.

Η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας ευνόησε την ανέλιξη Κυπρίων ποδοσφαιριστών, ο προπονητής της, τους εμπιστεύτηκε και ο Κωστή άρπαξε την ευκαιρία. Πλέον, αποτελεί το επόμενο «next big think» του κυπριακού ποδοσφαίρου με τις προτάσεις, πριν πατήσει καλά-καλά τα 19 του χρόνια, να έρχονται σωρηδόν.

Σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται σήμερα ο Κωστή έχουν βρεθεί αρκετοί άλλοι προηγουμένως. Στο μεταίχμιο της εκτόξευσης ή καθίζησης αρκετοί ήταν εκείνοι που παρασύρθηκαν στη ανούσια δόξα των προτάσεων και της εκτυφλωτικής και χωρίς μέτρο προβολής. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει πετύχει είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτό δεν είναι αρκετό.

Στη Νέα Σαλαμίνα στηρίζονται αρκετά στο ταλέντο του ελπίζοντας ότι θα πάρουν ποιότητα αλλά και θα δώσουν εφόδια στον παίκτη για ένα λαμπρό μέλλον. Στόχος δεν θα πρέπει να είναι μια σπουδαία μετεγγραφή και προσοδοφόρα αλλά να είναι στον πάγκο. Στόχος θα πρέπει να είναι η εξέλιξη και η καθιέρωση. Η χαρά του παιχνιδιού κρύβεται στη συμμετοχή και στην ανέλιξή του και όχι στον τραπεζικό λογαριασμό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ