aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Αμυντικά κενά, επιθετικές αδυναμίες

Νέα Σαλαμίνα: Αμυντικά κενά, επιθετικές αδυναμίες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τη δεύτερη πιο βαριά ήττα της μετά από αυτή με αντίπαλο την Ανόρθωση (1-4) δέχθηκε η Νέα Σαλαμίνα προχθές από τον ΑΠΟΕΛ (0-3). Και οι δύο ήταν εντός έδρας. Πλέον, έφθασε τα 20 γκολ παθητικό και, μαζί με την Καρμιώτισσα και το Παραλίμνι, διατηρεί τη χειρότερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος.

Διπρόσωπη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της ομάδας του Σάββα Δαμιανού, που δέχθηκε την πρώτη της ήττα με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο της. Το πάλεψε και ήταν ανταγωνιστική ώς ένα βαθμό στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ηττηθεί με το βαρύ 3-0. Μάλιστα, ο αντίπαλός της έφτιαξε πολλές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια και μπορούσε να έφθανε σε μεγαλύτερο σκορ.

Τα αμυντικά κενά της Νέας Σαλαμίνας ήταν πολλά. Ο ΑΠΟΕΛ, κάθε φορά που έβγαινε στην επίθεση, απειλούσε την εστία του Βεσελόφσκι. Παράλληλα, επιθετικά οι ερυθρόλευκοι ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όχι δεν απείλησαν αλλά ούτε προσέγγισαν την αντίπαλη περιοχή. Ελαφρυντικό για την εμφάνιση της Νέας Σαλαμίνας μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι είχε μαζεμένες απουσίες. Δεν ήταν στη διάθεση του Δαμιανού οι Ντανίλο, Χριστοφόρου λόγω κίτρινων καρτών και οι τραυματίες Βαρέλα, Βινίσιους και Μπέριος.

Οι ερυθρόλευκοι γυρίζουν σελίδα και επικεντρώνονται στο εκτός έδρας ματς με την Καρμιώτισσα, για την τελευταία αγωνιστική του Α’ Γύρου. Σημαντικό ματς, απ’ αυτά που χαρακτηρίζονται «έξι βαθμών», αφού είναι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που βάσει πορείας και βαθμολογικών δεδομένων έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία. Ο Δαμιανού θα έχει αυξημένες επιλογές και θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα, με την προσδοκία να φθάσει στο τρίποντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ