aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜακρινός συγγενής ο πλουραλισμός

Μακρινός συγγενής ο πλουραλισμός

Είναι καλό για κάθε ομάδα να έχει πλουραλισμό στην επίθεση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για τη Νέα Σαλαμίνα. Διαθέτει μόνο πέντε σκόρερ στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι δύο είναι σέντερ φορ και από εκεί και πέρα είναι ένας εξτρέμ, ένας μέσος και ένας δεξιός μπακ.

Πρώτο βιολί είναι ο ακραίος επιθετικός Νασίρ Μάατσι (φωτό) με οκτώ τέρματα και τον ακολουθούν οι δύο στράικερ, Ντίμιταρ Μακρίεφ με πέντε και Γιώργος Κολοκούδιας με τρία. Από εκεί και πέρα, ο δεξιός οπισθοφύλακας Σάββας Τσαμπούρης πέτυχε δύο και ο Γιάννης Σκοπελίτης ένα.

Είναι φανερό λοιπόν πως το σκοράρισμα στηρίζεται μέχρι στιγμής πρωτίστως στην ικανότητα τριών παικτών της επιθετικής γραμμής. Ωστόσο, δεν υπάρχει σημαντική συμβολή από τους παίκτες των άλλων θέσεων.

Ακόμα και για τον Μάατσι, τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ του ήταν σε ένα παιχνίδι (5-1 την ΑΕΖ). Δεν σκόραρε κανένας άλλος ακραίος φορ, ενώ πενιχρή είναι η προσφορά από τους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής, με μόνο ένα τέρμα (Σκοπελίτης).

Ο Ματίας Αβελάιρας άρχισε χθες ατομικές προπονήσεις. Εννοείται όμως ότι παραμένει εκτός πλάνου για το μεθαυριανό ματς. Εν τω μεταξύ, επίλεκτη ομάδα νεαρών της Νέας Σαλαμίνας ηττήθηκε χθες με 2-0 από τη Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου, σε φιλικό στο «Αμμόχωστος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ