Λάζος: «Οι παίκτες μας θέλουν να φύγουν, ζήτησαν συνάντηση μέσω του αρχηγού»

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τα δεδομένα για το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέπτυξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας. Ο Δημήτρης Λάζος μιλώντας στον Super Sport FM τόνισε ότι το αγωνιστικό μέρος μπαίνει σε τέταρτη μοίρα, καθώς προέχουν η υγεία του κόσμου, το ανθρωπιστικό κομμάτι που αφορά τους ποδοσφαιριστές και το οικονομικό.

Ο Δημήτρης Λάζος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παρθεί απόφαση πολύ ενωρίτερα για την τύχη του πρωταθλήματος, αναφέροντας πως τα δεδομένα για το β’ γκρουπ είναι ευκολότερα σε σχέση με τον όμιλο του πρωταθλητισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τα νέα δεδομένα στη ζωή όλων: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Όσο πιο γρήγορα το πράξουμε και προσαρμοστούμε στους κανόνες που τέθηκαν, θα ξεπεραστεί πιο γρήγορα. Ήδη άλλαξε η ρουτίνα μας, πρέπει να συνεχίσει να πειθαρχεί όλος ο κόσμος. Πρέπει να έχουμε κατά νου και τις χώρες που δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα αρκετά νωρίς, όπως οι Ιταλοί και οι Άγγλοι και βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται».

Για τις πληροφορίες επανέναρξης του πρωταθλήματος τον Μάιο: «Είναι μεγάλο ερωτηματικό η επανέναρξη. Υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του συμβουλίου της Νέας Σαλαμίνας, εξετάσαμε κάποια σενάρια τα οποία μας απέστειλε η Ομοσπονδία. Όλα είναι υποθετικά σενάρια. Έχουμε διακόψει το πρωτάθλημα, και καλώς έπραξε η ΚΟΠ, όταν είχαμε δύο κρούσματα. Αν τα κρούσματα των Μάιο είναι 300 ή 400, τι θα κάνουμε; Όλα είναι υποθετικά σενάρια. Πρέπει να αξιολογείται πλέον η κατάσταση καθημερινά. Το αγωνιστικό μπαίνει σε τέταρτη μοίρα. Πρώτα είναι η υγεία, μετά είναι ανθρωπιστικό το θέμα. Έχουμε ποδοσφαιριστές που θέλουν να πάνε πίσω στις οικογένειές τους. Είναι και το οικονομικό και μετά μπαίνει το αγωνιστικό. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως πρέπει να εξετάζουμε τα δεδομένα. Αυτό το πράττουν καθημερινά στην ομοσπονδία».

Για το ότι η ΚΟΠ αναμένει και τις εισηγήσεις των σωματείων: «Έχουμε κάποιους προβληματισμούς και εισηγήσεις που θα παραθέσουμε στην Ομοσπονδία. Οι προβληματισμοί μας είναι αυτά τα τέσσερα που έχω προαναφέρει. Πρέπει να παρθεί απόφαση πολύ πιο γρήγορα για το τι θα συμβεί. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και τη θέληση των ποδοσφαιριστών να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους. Πρέπει επίσης να υπάρξει οικονομική στήριξη στα σωματεία. Εμάς οι ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι μέχρι τον Φεβρουάριο. Υπάρχει έλλειψη χρημάτων λόγω του ότι το σωματείο βρίσκεται σε αδράνεια. Είναι υποχρέωσή μας, όμως είναι επίσης υποχρέωση να έχουν οικονομική στήριξη τα σωματεία».

Για το ενδεχόμενο να μην έχουμε αγώνες, όταν και εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα, στο β’ γκρουπ: «Πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των σωματείων. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα στο β’ γκρουπ έτσι ώστε να παρθεί απόφαση, παρά στο α’ γκρουπ. Κάποια σωματεία όμως θα μείνουν παραπονούμενα. Αν δεν υπάρξει διαβάθμιση, τι θα γίνει με τις ομάδες που θα πρέπει να ανέβουν από την Β’ κατηγορία; Μπορεί να είναι ένα σενάριο να αυξηθούν οι ομάδες. Στο πρώτο γκρουπ, κάτι που έχουμε ακούσει, είναι να εκπροσωπηθεί η χώρα μας από τους περσινούς μας εκπροσώπους. Αυτό θα είναι ένα μεγάλη αδικία για την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Αν και εφόσον τα σωματεία του β’ γκρουπ καθίσουν στο τραπέζι, μπορούν να βρουν μία λύση».

Για το οικονομικό θέμα: «Στη Νέα Σαλαμίνα, δεν είμαστε όπως τα σωματεία, ή εταιρείες, που έχουν τεράστια έσοδα. Ο προϋπολογισμός μας είναι συγκεκριμένος. Γνωρίζεται την προσπάθεια εξυγίανσης που κατέβαλε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε φέρει το σωματείο σε πολύ καλό επίπεδο. Ανησυχούμε πολύ περισσότερο για το οικονομικό και μετά για το αγωνιστικό».

Αν υπάρχουν παίκτες της Νέας Σαλαμίνας που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους: «Ασφαλώς και κάποιοι θέλουν. Οι ποδοσφαιριστές μέσω του αρχηγούς μας, ζήτησαν συνάντηση με την διοίκηση. Αυτό που ισχύει τώρα, είναι πως απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι τους, απαγορεύονται οι προπονήσεις και θα δούμε τι θα γίνει από την Τετάρτη με την ΚΟΠ, ούτως ώστε να ενημερώσουμε τους ποδοσφαιριστές μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ