aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚίνηση-κλειδί με τον Ρέινολντς

Κίνηση-κλειδί με τον Ρέινολντς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Παροπλισμένος ο Ιβάν Φουστάρ, μέτριος και με λάθη στο παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας με την Πάφος FC (1-2) ο Τζόρντι Σέσαρ… Ε, δεν ήθελε και πολύ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης για να γυρίσει στον πάγκο και να κοιτάξει τον Άλασταϊρ Ρέινολντς. Έτσι, τον έριξε βασικό στα ματς με την Ομόνοια (0-2) και τον Ολυμπιακό (3-2), χρησιμοποιώντας τον στην τριάδα της αμυντικής γραμμής.

Το γεγονός όμως ότι η κύρια θέση του είναι ανασταλτικός χαφ δίνει την εξής ευχέρεια στον Ελλαδίτη προπονητή: να αναπροσαρμόζει τον σχηματισμό της ομάδας του, αν το κρίνει απαραίτητο, δίχως να σπαταλά μία από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται.

Κάτι που αποδείχτηκε ωφέλιμο στο ματς της περασμένης Δευτέρας απέναντι στους μαυροπράσινους. Η διάταξη του 3-4-3 δεν απέδειδε κόντρα σε αντίπαλο με γεμάτο κέντρο, κάτι που επέφερε προβλήματα και εν τέλει το 0-1 στο 13ο λεπτό.

Τα αντανακλαστικά του Πουρσαϊτίδη λειτούργησαν αμέσως και έδωσε εντολή στον Ρέινολντς να μεταφερθεί στη μεσαία γραμμή, με το πλάνο να μετατρέπεται σε 4-3-3. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε, η Νέα Σαλαμίνα ήλεγξε περισσότερο το παιχνίδι και εν τέλει έφτασε στην πρώτη νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα.

Σίγουρα η εσωτερική κίνηση της τεχνικής ηγεσίας διαδραμάτισε ρόλο ως προς την εξέλιξη του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και ο διεθνής μέσος, αν και με πλήρες ρόστερ δεν θα έχει τον πρώτο λόγο για το αρχικό σχήμα, αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» για τον Πουρσαϊτίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ