aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΗ Nέα Σαλαμίνα πήρε τη ματσάρα των πέντε σετ στη Λεμεσό

Η Nέα Σαλαμίνα πήρε τη ματσάρα των πέντε σετ στη Λεμεσό

Στο άδειο -λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό- «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, έγινε το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της πρεμιέρας στην πετόσφαιρα ανδρών, καθότι η Nέα Σαλαμίνα κέρδισε την Ολυμπιάς Φρενάρους με 3-2 σετ (25-12, 25-22, 20-25, 22-25, 15-11). Οι δυο ομάδες έδειξαν ότι ακόμα θέλουν χρόνο, αλλά και ότι στη φετινή δύσκολη χρονιά, οι ομάδες μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέο προπονητή. Οι νεοφώτιστοι έδειξαν ικανοί να παλέψουν κάθε αγώνα με στόχο την παραμονή.

Η Nέα Σαλαμίνα κατάφερε στο πρώτο σετ να προηγηθεί 13-8 με την Ολυμπιάς να ακολουθεί σταθερά. Η ομάδα του Κ. Αδάμου ξέφυγε και άλλο 23-11 για να κερδίσει το σετ σε 23’ (25-12) ανοίγοντας το σκορ. Η Ολυμπιάς ξάφνιασε τη Nέα Σαλαμίνα και προηγήθηκε 3-7 στο δεύτερο σετ. Οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν να τους ξεφύγει το σετ και γύρισαν τα δεδομένα 10-9. Τόσο οι ερυθρόλευκοι, όσο και οι μαυροκόκκινοι έδειχναν να θέλουν το σετ που ήταν ισοδύναμο 13-13. Οι παίκτες του Κυριάκου Αδάμου πήραν «αέρα» τριών πόντων 18-15 με τον κόουτς της ομάδας του Φρενάρους, Π. Κωνσταντίνου, να καλεί σε τάιμ-άουτ. Οι ερυθρόλευκοι σε 28’ κέρδισαν 25-22 και προηγήθηκαν 2-0 σετ.

Σε πλήρη ισορροπία ήταν το τρίτο σετ 5-5, αλλά την Ολυμπιάς να αντέχει και να προηγείται 08-09 και παρά την πίεση των «ερυθρολεύκων» συνέχισε να προηγείται 11-13 και 12-17 δείχνοντας αποφασιστικότητα για το σετ. Η ομάδα του Φρενάρους διατηρούσε το προβάδισμα 14-18 και 20-23 για να κερδίσει σε 30’ (20-25) και να μπει στον αγώνα μειώνοντας σε 1-2 σετ.

Πολύ ενδιαφέρον έδειχνε να ήταν και το τέταρτο σετ με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ 4-3.  Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι με την Ολυμπιάς να καταφέρνει να εξασφαλίζει προβάδισμα τριών πόντων σε κρίσιμο σημείο 15-18 με την Nέα Σαλαμίνα να μειώνει στον πόντο. Οι παίκτες του Π. Κωνσταντίνου άντεξαν κερδίζοντας με 22-25 σε 32’ ισοφαρίζοντας μέσα στο άδειο «Σπύρος Κυπριανού».

Στο τάι μπρέικ η Nέα Σαλαμίνα κατάφερε να διατηρήσει το πάνω χέρι και προηγείτο σταθερά κερδίζοντας 15-11 σε 19’ και τον συναρπαστικό αγώνα με 3-2 σετ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Κ. ΑΔΑΜΟΥ): Nomisthu, Ramma, Γ. Χρυσοστόμου, Α. Χρυσοστόμου, Χατζηβασίλης, Νικολάου. Λίμπερο 1: Ιωάννου. Λίμπερο 2: Βαρνάβα. Αλλαγές: Παναγιωτίδης, Καλαφάτης, Lukovic.

OΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ (Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Σαράντης, Allen, Αδάμου, Πέτρου, Payan, Παπέττας. Λίμπερο: Πρωτοπαπάς. Αλλαγές: Ξενοφώντος, Βασιλείου, Χαραλάμπους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ