aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΗ ΚΟΠ για την επιτυχία της Νέας Σαλαμίνας Λονδίνου!

Η ΚΟΠ για την επιτυχία της Νέας Σαλαμίνας Λονδίνου!

Η Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αγγλίας. Στον τελικό του θεσμού FA Sunday cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 την Barnes FC και έγραψε ιστορία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Παροικιακού ποδοσφαίρου του Λονδίνου. Η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ όμως έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Χάρισον Γεωργίου.

Το παιχνίδι μετά το 1-1 οδηγήθηκε στην παράταση όμως ούτε εκεί άλλαξε και έτσι ο νικητής βγήκε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι με τον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας Τζο Ράϊτ να αποκρούει δύο πέναλτι.

Ο τελικός έγινε στο Σέλχαρστ Παρκ της Κρίσταλ Πάλας και τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 2 χιλιάδες συμπατριώτες μας που διαμένουν μόνιμα στην Αγγλία αλλά και αρκετών που ταξίδεψαν από την Κύπρο.

«Για την ομάδα μας, για όλη την οικογένεια της Νέας  Σαλαμίνας, αποτελεί μεγάλη ώθηση η νίκη σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την κοινότητά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την επιτυχία ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Τζορτζ Γεωργίου, που στο παρελθόν πέρασε από την Κύπρο αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας και της Πάφου.

Στη διοργάνωση που γίνεται από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου φέτος έλαβαν μέρος 120 ερασιτεχνικές ομάδες και στην ημιτελική φάση η Νέα Σαλαμίνα απέκλεισε με 3-0 την Μπέρμινγχαμ OJM. Να σημειωθεί ότι στην περσινή διοργάνωση η Νέα Σαλαμίνα έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ