aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Χωρίς παίκτες με ψηλά συμβόλαια υπάρχει ποδόσφαιρο. Χωρίς ομάδες όχι!»

«Χωρίς παίκτες με ψηλά συμβόλαια υπάρχει ποδόσφαιρο. Χωρίς ομάδες όχι!»

«Χωρίς σωματεία δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Χωρίς παίκτες με ψηλά συμβόλαια, όμως, υπάρχει», είναι το μήνυμα που έστειλε ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας. Ο Γιάννος Χρυσοστόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» τόνισε ότι επιβάλλεται σωματεία, ΚΟΠ και ΠΑΣΠ πρέπει με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που θα είναι προς όφελος όλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Η τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις Ομοσπονδίες την Τετάρτη θα καθορίσει κάτι; «Ελπίζουμε ότι θα δώσει λύσεις, θα δείξει τον δρόμο για να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο με αισιοδοξία».

Το οικονομικό είναι το μεγάλο «αγκάθι» αυτή την στιγμή για τα σωματεία, έτσι; «Να επισημάνουμε ότι βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Σε πολλά επίπεδα. Το πρώτον είναι η υγείας μας γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα βγούμε από αυτή την κρίση με τον κορωνοϊό. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η επόμενη μέρα από πλευράς βιωσιμότητας των σωματείων. Ως λαϊκό άθλημα ένα σημαντικό μέρος των εσόδων καλύπτεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν ξέρουμε τι συμφωνίες θα γίνουν με τους παίκτες και πως θα ανταποκριθεί ο ΠΑΣΠ. Δεν ξέρουμε την οικονομική δυνατότητα του κόσμου, γιατί πρέπει να δούμε και σε ποια κατάσταση θα είναι ο κόσμος, αφού μεγάλο μέρος των εσόδων είναι από τα εισιτήρια.

Δεν ξέρουμε πόσο λαβωμένοι θα βγουν από την κρίση οι χορηγοί. Άρα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Να μου επιτρέψετε να πω ότι μεγάλα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους συμπεριφέρονται υπεύθυνα και αντιλαμβάνονται οι παίκτες ότι θα χάσουν κάποια λεφτά είναι ενδεικτικό και προς τον ΠΑΣΠ πως αντιλαμβάνονται εκτός Κύπρου την κατάσταση. Οι παίκτες το δέχθηκαν οι μεν της Γιουβέντους για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του σωματείου τους και οι δε της Μπαρτσελόνα για να εξασφαλιστεί πως το υπόλοιπο προσωπικό της ομάδας θα λάβει το 100%. Πρέπει και ο ΠΑΣΠ να το αντιληφθεί και να μην περιμένουν οι παίκτες στην Κύπρο που είναι αδρανείς ότι θα πληρωθούν ολόκληρο τον μισθό τους».

Εσείς, δηλαδή, μιλήσατε με τους παίκτες σας για μείωση μισθών; «Χωρίς σωματεία δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Χωρίς παίκτες με ψηλά συμβόλαια υπάρχει ποδόσφαιρο. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, να επωμιστούμε το κόστος. Κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από όλο αυτό. Με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον να βρούμε λύσεις δίκαιες και για τα σωματεία και για τους ποδοσφαιριστές. Σε αντίθεση με ότι λέει ο ΠΑΣΠ οι δικοί μας ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει. Δεν έχουμε συζητήσει για θέματα μισθών, αλλά μιλάμε με τους παίκτες και μας λένε ότι προτεραιότητά τους είναι η υγεία. Δεν είναι προτεραιότητά τους τα λεφτά. Δείχνουν να αντιλαμβάνονται πως θα είναι η επόμενη μέρα».

Με όλα αυτά, θα μπορέσει η Νέα Σαλαμίνα να πληρώσει μισθούς παικτών τέλος του μήνα: «Πολύ δύσκολα. Χωρίς την καταβολή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν θα τα καταφέρουμε. Από την στιγμή που κάποιες χορηγίες δεν θα έρθουν θα υπάρχει πρόβλημα. Να πω ότι οι δικοί μας ποδοσφαιριστές είναι πληρωμένοι μέχρι τον Φεβρουάριο. Τα πλείστα σωματεία έχουν εκπληρώσει τους μισθούς Φεβρουαρίου. Το να αφήνεται να νοηθεί από κάποιους ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι τρεις μήνες δεν είναι σοβαρό. Γιατί να παίρνουμε ως παράδειγμα 1-2 σωματεία και να μην πάρουμε τα 10-11 που είναι η συντριπτική πλειοψηφία;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ