aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό κυνική, γενναιόδωρη η Νέα Σαλαμίνα...

Από κυνική, γενναιόδωρη η Νέα Σαλαμίνα…

Στο «Τάσος Μάρκου» αποδείχτηκε κυνική, σκοράροντας στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου (0-1), αλλά προψές στο «Αμμόχωστος» αποδείχτηκε γενναιόδωρη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (0-3). Ο λόγος για τη Νέα Σαλαμίνα, που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερις κλασικές ευκαιρίες όσο ακόμα ήταν στο 0-0 το παιγνίδι κόντρα στους πρωταθλητές.

Οι Τσαρλς Ελουντού (47’), Τόνια Τίσντελ (50’), Άντερσον Κορέια (55’) και Ιωάννης Κωστή (59’) απέτυχαν να δώσουν προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι στη συνέχεια έφυγαν ηττημένοι με βαρύ σκορ. Ακόμα και μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, όμως, έχασαν ευκαιρίες με τους Κίνγκσλι Ονουέγκμπου (81’) και Τζέι Σίμπσον (86’, δοκάρι), που θα μπορούσαν να «ελαφρύνουν» το βαρύ σκορ.

Μετά τη λήξη του παιγνιδιού, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη χειροκροτήθηκαν από τους οπαδούς της Νέας Σαλαμίνας, δείγμα του ότι εκτιμήθηκε η προσπάθειά τους. Ωστόσο, από τακτικής άποψης παιγνίδια όπως το προψεσινό είναι πιο εύκολα για τους ερυθρόλευκους.

Όπως και να έχει, όμως, έρχεται ένα πολύ διαφορετικό παιγνίδι, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Μακάρειο. Απέναντι στη Δόξα δεν θα είναι αουτσάιντερ η ομάδα της Αμμοχώστου και η πίεση του αποτελέσματος θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ενδεχόμενη ήττα από την ουραγό της βαθμολογίας θα σμικρύνει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς.

Έχουν κερδίσει πόντους

Για ακόμη μία φορά θα χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας οι Ρόμπερτ Βεσελόφσκι και Ιβάν Φουστάρ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα την ανοίξει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στο παιγνίδι της Νέας Σαλαμίνας με τη Δόξα. Οι Τάσος Κίσσας και Σάββας Τσαμπούρης έχουν κερδίσει πόντους στην εκτίμηση του Ελλαδίτη, με τις εμφανίσεις τους στα τελευταία παιγνίδια και ίσως προτιμηθούν παρά την ετοιμότητα του Σλοβάκου και του Κροάτη. Όσο για τον Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, όπως μας ελέχθη είχε υποστεί κράμπες και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το ματς της ερχόμενης Παρασκευής στο Μακάρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ