Άλλοι να ανησυχούν, η Σαλαμίνα όχι

Με εμφανίσεις παρόμοια με την προχθεσινή δεν έχει, ούτε χρειάζεται, να ανησυχεί για κάτι…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δεν είναι μόνο ότι το είπε ο Κετσπάγια, που για να το πει το ‘χει ζυγισμένο δυο και τρεις φορές, ούτε πως ο Γεωργιανός διεκδικεί το αλάθητο, αλλά πολύ απλά πως η διαπίστωση είναι κοινή. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, είπε, έκανε πολύ καλή δουλειά τα τελευταία δυο χρόνια στη Νέα Σαλαμίνα και πρόσθεσε, «η Σαλαμίνα είναι η ομάδα που μας δυσκόλεψε πιο πολύ στις οκτώ ως τώρα αγωνιστικές. Και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Τιμούρ δεν χαϊδεύει αυτιά. Διά του λόγου το αληθές, εξάλλου, μιλούν οι αριθμοί και το ταμπλό. Και όχι μόνοι αριθμοί, αλλά και η όλη εικόνα της ομάδας.

Η Νέα Σαλαμίνα μπορεί να μην άρχισε το πρωτάθλημα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές από Πάφο και Ομόνοια, νίκη με το ζόρι επί του Ολυμπιακού και ήττα από τον Εθνικό Άχνας. Τρεις βαθμοί σε τέσσερις αγώνες, δεν ήθελε και πολύ για να πάρει τον κόσμο και όχι μόνο από κάτω. Ο μόνος που δεν έδειχνε να ανησυχεί ήταν ο Πουρσαϊτίδης, επέμενε και το έλεγε με εύσχημο τρόπο, γιατί άλλο τόσο αλήθεια είναι πως κάποιοι είχαν σηκώσει ψηλά τον αμανέ με τον Ελλαδίτη τεχνικό, τις μέρες και τα έργα του στην ομάδα. Κι εκεί, λοιπόν, που δεν ήθελε πολύ ν’ αρχίσει η μουρμούρα να γίνεται εντονότερη και η πίεση να έχει προεκτάσεις την ομάδα ήλθε η νίκη επί της ΑΕΛ και καπάκι το «διπλό» στο «Τάσος Μάρκου». Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και η ισοπαλία με τη Δόξα που πήγαν να χαλάσουν και πάλι το καλό κλίμα.

Η προχθεσινή εμφάνιση των ερυθρόλευκων ήταν κάτι από παραπάνω πειστική και αποστομωτική απάντηση σε όλους τους καλοθελητές. Και είχε δίκιο ο Πουρσαϊτίδης πως ίσως και να ήθελε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, βάσει εικόνας και ευκαιριών των δυο ομάδων. Το μέχρι που θα φτάσει ή δεν θα φτάσει η Νέα Σαλαμίνα στη φετινή σεζόν, ούτε γω, ούτε κανένας άλλος μπορεί να το γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως με εμφανίσεις παρόμοια με την προχθεσινή, δεν έχει, ούτε χρειάζεται, να ανησυχεί για κάτι. Το αντίθετο, μόνο προς τα πάνω μπορεί να ατενίζει και να αγχώνει τους «μεγάλους» (δεν έχει σημασία ποιους) που αλληλοσπρώχνονται και στριμώχνονται για να χωρέσουν στην πρώτη την εξάδα.