aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΒελτιωμένη, αλλά…

Βελτιωμένη, αλλά…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το βήμα προς τα μπρος, σε σχέση με την πρεμιέρα, έγινε για τη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα του Εουτζέν Νεαγκόε παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, με σημαντικότερο θετικό στοιχείο ότι κράτησε το μηδέν παθητικό. Άλλωστε, στην πρεμιέρα το 0-3 από τον Απόλλωνα ήταν πολύ βαρύ.

Επίσης, είχε 2-3 καλές ευκαιρίες για να φθάσει στο γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Νασίρ Μάατσι. Επίσης, η Νέα Σαλαμίνα παρουσιάστηκε πειθαρχημένη και γενικώς σουλουπωμένη, πάντοτε σε σχέση με την πρεμιέρα. Έβγαλε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με θετικό πρόσημο, καταγράφοντας τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα όμως, προβληματίζει το γεγονός ότι στα δυο πρώτα ματς πρωταθλήματος η ομάδα έμεινε… άσφαιρη. Είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο η τεχνική ηγεσία στις προπονήσεις. Παράλληλα, εκφράζεται η πίστη πως είναι κάτι που θα ξεπεραστεί και η ομάδα θα βρει δίχτυα αφού όπως υποστηρίζουν οι ερυθρόλευκοι έχουν την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, τόσο στη μεσαία γραμμή για να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όσο και στην επίθεση για να σκοράρουν.

Οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνα διερωτώνται γιατί ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά, ο Ματίας Αβελάιρας, στα πρώτα δυο ματς ήταν στον πάγκο και αγωνίστηκε για μικρό διάστημα κόντρα στον Απόλλωνα. Η απάντηση της διοίκησης είναι πως, ο Αργεντινός μέσος ακόμη δεν εγκλιματίστηκε.

Γίνεται προσπάθεια από όλους ο έμπειρος ποδοσφαιριστής να νιώσει άνετα στο νέο του περιβάλλον. Πιστεύουν στο πρόσωπό του και θεωρούν πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει τον Αβελάιρας να φθάσει στα επιθυμητά επίπεδα και να βοηθήσει την ομάδα στη συνέχεια.

Ο Νεαγκόε θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής, να δουλέψει σε αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα του και να παρουσιαστεί ακόμη πιο βελτιωμένη στη συνέχεια. Καταβάλλεται προσπάθεια για εξεύρεση αντιπάλου και διευθέτηση φιλικού αγώνα. Επίσης, οι Κούλλης Παύλου και Νεόφυτος Μιχαήλ θα επιδιώξουν να ανεβάσουν ρυθμό και να είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ