aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: Με φάρο την προ τετραετίας επιτυχία

Νέα Σαλαμίνα: Με φάρο την προ τετραετίας επιτυχία

Η Νέα Σαλαμίνα, με το σπουδαίο «διπλό» στην Πάφο, φώναξε ακόμη πιο δυνατά ότι δεν αστειεύεται. «Βλέπει» με απαιτήσεις και είναι αποφασισμένη για παρουσία της στην εξάδα στη Β’ φάση του πρωταθλήματος. Γιατί όχι; Είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς και στο +2 από την έκτη θέση, αξιοποιώντας πλήρως τα ανεπιτυχή αποτελέσματα Ομόνοιας και Απόλλωνα.

Την ίδια ώρα, σε σχέση με τις ομάδες που διεκδικούν παρουσία στην εξάδα, δείχνει πιο σταθερή τη δεδομένη στιγμή. Έφθασε τις πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ με «τεσσάρα» προκρίθηκε επί της πρωτοπόρου ΑΕΚ στο κύπελλο.

«Δεν κρυβόμαστε πλέον ότι στόχος είναι η εξάδα. Είναι ένας άθλος τον οποίο διεκδικούμε. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να μείνουμε στην πρώτη εξάδα. Δεν είναι εύκολο το έργο μας, το ξέρουμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι» είπε με αποφασιστικότητα ο Πουρσαϊτίδης μετά το νικηφόρο παιχνίδι στην Πάφο.

Οι ερυθρόλευκοι βαδίζουν για ένα μεγάλο επίτευγμα, γιατί περί τέτοιου θα πρόκειται εάν παραμείνουν στην εξάδα, έχοντας ως φάρο τη σεζόν 2018-19. Και πάλι με τον Ελλαδίτη προπονητή στον πάγκο τους, πέτυχαν να βρεθούν στην εξάδα και τελικά τερμάτισαν στην 5η θέση. Βάσει του προϋπολογισμού που διαθέτει η Νέα Σαλαμίνα, θα πρόκειται για άθλο. Η πορεία της είναι σπουδαία και φέρει το στίγμα του προπονητή της, που πέρα από τις επιλογές των παικτών (σε συνεργασία με τον Μάκη Παπαϊωάννου), κατάφερε να δημιουργήσει ένα ικανό και μαχητικό σύνολο, το οποίο χαρακτηρίζει το ομαδικό πνεύμα.

Και όσο έρχονται οι νίκες, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει, το πιστεύουν όλο και περισσότερο. Προ τετραετίας, με την πρώτη φάση να ήταν 22 αγωνιστικές, η Νέα Σαλαμίνα μάζεψε 31 βαθμούς και μπήκε στα πλέι οφ ως έκτη ισοβαθμώντας με την 5η Ομόνοια και τελικά στο τέλος ξεπέρασε τους πράσινους και ολοκλήρωσε τη σεζόν αυτή 5η με 44 βαθμούς. Φέτος, σε 22 αγώνες, έχει ήδη 37 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι, πλέον, σκέφτονται το νέο δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί την Πέμπτη με την Ανόρθωση στο «Αμμόχωστος». Στη συνέχεια, μέχρι και το τέλος, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Άρη (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και ΑΠΟΕΛ (εκτός). Ο Πουρσαϊτίδης, αναφερόμενος στο κύπελλο είπε ότι «είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Το έχουμε δηλώσει από την αρχή της σεζόν».

Και ακολούθως πάντως δεν δίστασε να τονίσει: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε και στα δύο ταμπλό. Σίγουρα είναι δύσκολο. Το κύπελλο είναι κάτι το οποίο ονειρεύονται όλοι οι Σαλαμιναίοι. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ