Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: «Δεν ξεχνάμε την πόλη μας, δεν αποδεχόμαστε την κατοχή»

Νέα Σαλαμίνα: «Δεν ξεχνάμε την πόλη μας, δεν αποδεχόμαστε την κατοχή»

Μαύρη επέτειος για την Κύπρο και την Αμμόχωστο η 14η Αυγούστου, καθότι τέτοια μέρα το 1974 έγινε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής. Η Νέα Σαλαμίνα δεν θα μπορούσε να ξεχάσει αυτή τη μέρα. Με ανακοίνωση τους οι ερυθρόλευκοι καταδικάζουν την κατοχή και τονίζουν ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τη μέρα που η Αμμόχωστος θα ζωντανέψει ξανά.

Αναλυτικά:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 14 Αυγούστου 1974

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 14ης Αυγούστου 1974, καταδικάζει απερίφραστα τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, η οποία σφράγισε οριστικά την τραγωδία της πατρίδας μας.

Την ημέρα εκείνη η πόλη μας άδειασε βιαστικά, μέσα σε φόβο και αβεβαιότητα. Οι δρόμοι, τα σπίτια, οι γειτονιές, οι πλατείες και οι παραλίες της Αμμοχώστου σίγησαν, καθώς οι κάτοικοί της υποχρεώθηκαν να φύγουν, αφήνοντας πίσω τις ζωές τους, τις μνήμες και τα όνειρά τους. Από τότε η Αμμόχωστος παραμένει κλειστή, κατεχόμενη, με τα κτήρια να στέκουν σιωπηλοί μάρτυρες της προσφυγιάς και της κατοχής.

Για τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, η 14η Αυγούστου 1974 είναι η μέρα που χάσαμε τη φυσική μας έδρα, το γήπεδο, τις εξέδρες, τις γειτονιές που μεγάλωσαν γενιές Σαλαμιναίων. Είναι η μέρα που η ομάδα μας έγινε προσφυγικό σωματείο, το οποίο έκτοτε κουβαλά πάντοτε στην καρδιά την Αμμόχωστο και τον κόσμο της. Κάθε αγώνας, κάθε φανέλα, κάθε παρουσία μας στα γήπεδα είναι ένας τρόπος να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της πόλης μας και των ανθρώπων της.

Σε αυτή τη μέρα μνήμης, η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ τιμά όσους χάθηκαν, όσους αγνοούνται και όλους τους Αμμοχωστιανούς που βιώνουν ακόμη τον ξεριζωμό. Δεν ξεχνάμε την πόλη μας, δεν αποδεχόμαστε την κατοχή και δεν σταματάμε να διεκδικούμε την ημέρα που η Αμμόχωστος θα ξαναζωντανέψει με τον κόσμο της πίσω στα σπίτια και στις γειτονιές του.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ».

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ