aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΑφιέρωμα Gazzetta: «Μελίσσας, ο φύλακας-άγγελος της ευχάριστης έκπληξης Νέας Σαλαμίνας»

Αφιέρωμα Gazzetta: «Μελίσσας, ο φύλακας-άγγελος της ευχάριστης έκπληξης Νέας Σαλαμίνας»

Σε ευχάριστη έκπληξη του κυπριακού πρωταθλήματος έχει αναγορευτεί η Νέα Σαλαμίνα, αφού από το… πουθενά διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και παράλληλα βρίσκεται στους «8» του Κυπέλλου, όπου στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ Λάρνακας με το «εκκωφαντικό» 4-0.

Το προχθεσινό (3/2) 2-1 επί της Πάφου την εδραίωσε στις θέσεις των play offs και παράλληλα ήταν η 5η της σερί νίκη στη μεγάλη κατηγορία με επιμέρους σκορ 9-2, δείγμα ότι και διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά και συνάμα ξέρει να αμύνεται. Για το τελευταίο μεγάλο… μερίδιο ευθύνης φέρει ένα δικό μας παιδί, ο Νίκος Μελίσσας που το καλοκαίρι έφυγε από την Ελλάδα με προορισμό το «Νησί της Αφροδίτης» και υπέγραψε στο club.

Ο 30χρονος πορτιέρε που ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Λαμία, Παναιτωλικό πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό, όχι φυσικά σε απόλυτο αφού η μπάλα είναι ομαδικό άθλημα και παίζουν πολλοί, την ξέφρενη πορεία της ομάδας του. Βέβαια η θέση του γκολκίπερ είναι… μοναχική και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε έναν τερματοφύλακα που… κατεβάζει ρολά.

Σε αυτό το ξέφρενο σερί (5χ5) της Νέας Σαλαμίνας έκανε αθροιστικά 22 επεμβάσεις και «νικήθηκε» μόνο από τον Κακουλή της Ομόνοιας και τον Τάνκοβιτς της Πάφου, στα αθροιστικά 495′ που διήρκεσαν αυτά τα παιχνίδια. Δηλαδή η εστία του παραβιάζεται κάθε 247,5′, επίδοση εξαιρετική.

Ας πάμε λίγο να δούμε και τα πεπραγμένα του από τις 6 Ιανουαρίου οπότε ο σύλλογος πάει… τρένο. Στο 2-0 επί της Ενωσης Παραλιμνίου του έγιναν τρεις on target τελικές και σε όλες αντέδρασε σωστά, όπως έπραξε σε τέσσερις που δέχθηκε στο 1-0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς.Οπου στο 90′ μόνο εκείνος… κατάλαβε πως έβγαλε το σουτ του Ανάνε.

Μέχρι που φτάσαμε στο 2-1 επί της Ομόνοιας. Εκεί έβγαλε έξι απόπειρες των αντιπάλων του να σκοράρει και μόνο ο Κακουλής κατάφερε να τον «νικήσει» στο 85′. Μεταξύ άλλων επενέβη εντυπωσιακά σε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο και σε τρεις ακόμη περιπτώσεις στις καθυστερήσεις.

Στο 2-0 επί ΑΕ Λεμεσού πέρασε σχετικά εύκολο απόγευμα, αλλά στο τελευταίο χρονικό «θαύμα» της Νέας Σαλαμίνας και το 2-1 επί της Πάφου ήταν… κέρβερος. Ναι μεν δεν κατάφερε να βγάλει το τετ α τετ του γνώριμού μας Τάνκοβιτς, άλλωστε δεν είναι και το πιο εύκολα πράγμα στον κόσμο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της αναμέτρησης… ύψωσε τοίχος με κορυφαία του στιγμή την απόκρουσή του στο σουτ του επίσης γνωστού μας Ζάιρο στο 18′.

Ενδιάμεσα όλων των παραπάνω είχαμε και το 4-0 επί της ΑΕΚ Λάρνακας για το Κύπελλο. Ετσι η ομάδα του μετρά έξι σερί επίσημες νίκες, όπου σημείωσε 13 γκολ και εκείνος σε αθροιστικά 591′, μαζί με τις καθυστερήσεις, δέχθηκε μόνο δύο. Κατά μέσο όρο δηλαδή ένα κάθε 295,5′, ενώ στις 22 επεμβάσεις του στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος προστίθενται και δύο από το παραπάνω, όπου στο 26′ και με το αποτέλεσμα στο «εύθραυστο» 1-0 έβγαλε… κάπως, μόνο αυτός ξέρει το πώς, το εξ’ επαφής πλασέ του Ντρισκόφσκι.

Ο ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΕΞΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αγώνες: 6
Λεπτά: 591′
Επεμβάσεις: 24
Γκολ παθητικό: 2
Clean Sheet: 4
Γκολ παθητικό/Λεπτά: 1/295,5′

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ