aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: Θέλει να γκρεμίσει το «ταβάνι» της

Νέα Σαλαμίνα: Θέλει να γκρεμίσει το «ταβάνι» της

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το «ταβάνι» της Νέας Σαλαμίνας στο κύπελλο για τις προηγούμενες 18 σεζόν ήταν η προημιτελική φάση, καθώς η τελευταία φορά που έφτασε πιο μακριά ήταν το 2001. Τότε, επί Ανδρέα Κισσονέργη στον πάγκο, έφτασε έως τον τελικό και ηττήθηκε στο ΓΣΠ με 0-1 από τον Απόλλωνα του Ανδρέα Μουσκάλλη. Πρόκειται για το δεύτερο στοιχείο, που πιστοποιεί ότι η πρόκριση στα ημιτελικά προϋποθέτει υπέρβαση στις δύο αναμετρήσεις με την Ανόρθωση, σήμερα (16:30) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σε μία εβδομάδα στο «Αμμόχωστος». Το πρώτο ασφαλώς έχει να κάνει με το όνομα και τη δυναμικότητα της αντιπάλου, η οποία προπορεύεται στο πρωτάθλημα, γεγονός που τα λέει όλα για τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής.

Για το σημερινό ματς, ασφαλώς, ισχύει ότι σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, που το αουτσάιντερ δίνει πρώτο παιχνίδι στην έδρα του φαβορί. Οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν αποτέλεσμα, που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στην εντός έδρας ρεβάνς. Είτε στην καλύτερη περίπτωση με νίκη είτε με ισοπαλία είτε στη χειρότερη με στενή ήττα και εκτός έδρας γκολ.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην ίδια αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (2-3), ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Οι δύο θα είναι αναγκαστικές, καθώς ο Ιβάν Φουστάρ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του θα πάρει ο Κύπρος Χριστοφόρου, ενώ ο Τσαρλς Ελουντού είναι τιμωρημένος και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Τζέι Σίμπσον. Από εκεί και πέρα, ο Ιωάνης Κωστή θα επανέλθει και θα μείνει στον πάγκο ο Άλασταϊρ Ρέινολντς, ενώ τη θέση του δεξιού μπακ χαφ διεκδικούν οι Χοσέ Σαν Ρομάν και Ρολάντας Μπαραβίκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ