Νέα Σαλαμίνα: Τερμάτισε την καριέρα του επειδή δεν πληρώθηκε κι έγινε σύμβουλος

Η ιστορία του Ελλαδίτη πρώην ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων Κώστα Κωνσταντινίδη...

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Λίγοι οπαδοί και παράγοντες της Νέας Σαλαμίνας θα τον θυμούνται. Ο λόγος για τον Κώστα Κωνσταντινίδη ο οποίος είχε ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα της Αμμοχώστου τη σεζόν 2007-08 (κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές), στη «δύση» της καριέρας του, αφού ακολούθως κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός, στην Ελλάδα έκανε σπουδαία καριέρα με Πιερικό, ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, ενώ στη Γερμανία επίσης είχε εκπληκτική ποδοσφαιρική πορεία, φορώντας τη φανέλα των Χέρτα Βερολίνου, Αννόβερου ’96 και ΦΚ Κολωνίας. Ενδιάμεσα έπαιξε και στην αγγλική Μπόλτον.

Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Ο 46χρονος σήμερα Κωνσταντινίδης, είναι αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Hannover96.de», κάποιες τραγικές καταστάσεις τις οποίες βίωσε στο παρελθόν τότε στη Νέα Σαλαμίνα (πρόεδρος τότε ήταν ο Γιώργος Αλεξάνδρου), τον οδήγησαν στον να γίνει σύμβουλος ποδοσφαιριστών και στα καθήκοντά του μεταξύ άλλων, είναι να εξηγεί σε ποδοσφαιριστές πώς να αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις.

«Έζησα πολλά πράγματα ως επαγγελματίας, αλλά υπήρχαν και κάποια αρνητικά πράγματα. Δεν έχω λάβει καθόλου μισθό στη Νέα Σαλαμίνα, ούτε για ένα λεπτό δεν ήθελα να κάτσω παραπάνω. Δεν θέλω να επαναληφθούν αυτά τα λάθη, θέλω να κάνω τη ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολη για μελλοντικούς επαγγελματίες παίκτες του ποδοσφαίρου», εξηγεί ο Κωνσταντινίδης και επειδή δεν είχε καμία επιθυμία για μια μακρά και ενοχλητική δίκη -όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ-, απλώς άρπαξε τα πράγματα του μετά από μόλις τρεις μήνες παρουσία του στην Κύπρο και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι ο Κωνσταντινίδης άφησε πίσω του αυτή την ιστορία που του συνέβη πριν από 11μισι χρόνια, αλλά όπως συνεχίζει το δημοσίευμα «αποτελεί τον λόγο που μας κάνει να καταλάβουμε γιατί κάνει αυτό που κάνει σήμερα και τον λόγο για τον οποίο εργάζεται τώρα ως σύμβουλος παικτών».

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο πρώην Έλληνας διεθνής άνοιξε το δικό του γραφείο και εργάζεται έχοντας ως έδρα την Αθήνα. Είναι συνεργάτης με ανάλογο πρακτορείο στο Ντίσελντορφ και πελατολόγιό του Οργανισμού με τον οποίο συνεργάζεται συγκαταλέγονται αρκετοί γνωστοί παίκτες που έπαιξαν σε Γερμανία κι Αγγλία.

Ο Κωνσταντινίδης γνωρίζει ότι η βιομηχανία του ποδοσφαίρου, πολλές φορές δεν έχει την καλύτερη φήμη. Δεν του αρέσει επίσης να συνεργάζεται με μάνατζερ, αφού δεν θέλει να εκμεταλλεύεται αυτό που κάνει για να κερδίζει χρήματα, παρά μόνο για τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ αυτού, των παικτών και του συλλόγου. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Κωνσταντινίδης είναι αρκετά επιτυχημένος σε αυτό που κάνει.

Σ.σ.: Πάντως, στην εποχή που ζούμε τώρα, μία χαρά πληρώνονται οι παίκτες της Νέας Σαλαμίνας, η οποία έκανε βήματα προόδου από τη σεζόν 2011-12 κι εντεύθεν που ανάλαβαν συγκεκριμένοι παράγοντες το… ερυθρόλευκο καράβι και όχι μόνο δεν το άφησαν να βουλιάξει, αλλά το οδηγούν προς ζεστά και γαληνεμένα νερά.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ