aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: Παίζει τη σεζόν σε ένα ματς!

Νέα Σαλαμίνα: Παίζει τη σεζόν σε ένα ματς!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν είναι μόνο ότι η Νέα Σαλαμίνα έθεσε από την αρχή της σεζόν στόχο τη διάκριση μέσω (και) του κυπέλλου. Από τη στιγμή που οι πιθανότητες τη θέλουν μάλλον εκτός α’ γκρουπ στο πρωτάθλημα, για να έχει νόημα η συνέχεια γι’ αυτήν χρειάζεται να αποκλείσει σήμερα την Ανόρθωση στο «Αμμόχωστος» (17:00).

Διαφορετικά, κινδυνεύει να περιοριστεί στον όμιλο του υποβιβασμού με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Όπως γίνεται κατανοητό, θα είναι πολύ διαφορετική η ψυχολογία αν παραταθεί το ταξίδι του κυπέλλου έως τον Απρίλιο (ημιτελικοί με την Ομόνοια) και πολύ περισσότερο έως τον Μάιο (τελικός). Θα πρόκειται για εντελώς διαφορετική κατάληξη της σεζόν.

Έχοντας εξασφαλίσει λοιπόν 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα επιχειρήσει στον σημερινό επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Κάτι που άλλωστε έχει να πετύχει από το 2001 και σίγουρα θα είναι βήμα προς τα εμπρός.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του χθες το απόγευμα και εκτός πλάνου βρίσκεται ο παροπλισμένος Ιβάν Φουστάρ. Οι επιλογές ωστόσο είναι αρκετές και ως εκ τούτου «παίζονται» κάποιες θέσεις.

Πάμε για τα φαβορί. Τερματοφύλακας ο Τάσος Κίσσας, αριστερός μπακ-χαφ ο Άντερσον Κορέια, τριάδα στην άμυνα οι Νταβίδ Ροδρίγκεθ, Μπενζιαμάν Λαμπό και Κύπρος Χριστοφόρου, σέντερ φορ ο Κίνγκσλι Ονουέγκμπου και εξτρέμ οι Τσαρλς Ελουντού και Τζέι Σίμπσον. Έναν από τους τρεις τελευταίους, ωστόσο, ίσως εκτοπίσει το αουτσάιντερ Ράιαν Τέφλερ.

Όσο για τα κύρια «ερωτηματικά», αφορούν στη θέση του δεξιού μπακ-χαφ και στη μεσαία γραμμή. Οι Χοσέ Σαν Ρομάν και Ρολάντας Μπαραβίκας διεκδικούν επί ίσοις όροις τη θέση του ακραίου οπισθοφύλακα, ενώ τέσσερις ποδοσφαιριστές ερίζουν για τις θέσεις των χαφ, με τους Σάσα Μαριάνοβιτς και Ιωάννη Κωστή να έχουν ελαφρύ προβάδισμα έναντι των Φαρσάντ Νουρ και Άλασταϊρ Ρέινολντς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ