aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝΝέα Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα: Την… εκτέλεσε από τα ένδεκα βήματα (vid)

Νέα Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα: Την… εκτέλεσε από τα ένδεκα βήματα (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στα ένδεκα βήματα έστησε η Νέα Σαλαμίνα την Καρμιώτισσα και την… εκτέλεσε (τρις από το σημείο του πέναλτι). Με σκορ 4-0 οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα των φιλοξενούμενων στο «Αμμόχωστος». Ήταν η πρώτη νίκη της προσφυγικής ομάδας μετά από έξι σερί αρνητικά αποτελέσματα, στα οποία μέτρησε τέσσερις ήττες (τρεις σερί) και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Σάββα Δαμιανού ανέβηκε στους 29 βαθμούς και έπιασε την Πάφος FC, που αγωνίζεται αύριο, στην 8η θέση. Ντανίλο και Τόμας Βάγκνερ έφτασαν αμφότεροι τα δέκα γκολ, με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας σε αγώνες πρωταθλήματος.

Χωρίς φρένα συνεχίζεται ο κατήφορος της Καρμιώτισσας. Με ήττα συνδύασε το ντεμπούτο του ο Γιαννάκης Ποντικός στον πάγκο της, ενώ η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών γνώρισε την έκτη της ήττα στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Παραμένει έτσι στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς.

Το ματς

Από πολύ νωρίς η Νέα Σαλαμίνα κατέστησε σαφές ποιος είναι το… αφεντικό του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά, κυριάρχησαν και είχαν τον πλήρη έλεγχο της μπάλας. Στο 4’ μόλις λεπτό οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαράνοφ στον Ντανίλο, με τον Τιμόθεο Χριστοφή να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι, μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR. Στο 33’ ξανά ο Ντανίλο βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή αυτή τη φορά να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, και από τα ένδεκα βήματα ήταν εύστοχος. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο, απειλούσε διαρκώς ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, αν στο 44’ δεν αστοχούσε από καλή θέση.

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο (49’), ο πολύ δραστήριος Ντανίλο κερδίζει ένα ακόμη πέναλτι, μετά από ανατροπή του Σάββα και ενώ έφευγε απέναντι από τον νεαρό Κίττο. Στη συγκεκριμένη φάση οι άνθρωποι της Νέας Σαλαμίνας φώναξαν έντονα για κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των φιλοξενούμενων, με τον διαιτητή να δείχνει τελικά την κίτρινη κάρτα. Αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος το άφησε στον Βάγκνερ, που ήταν και αυτός εύστοχος και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Μόλις τέσσερα λεπτά (54’) αργότερα, ο Τιμόθεος Χριστοφή, υπέδειξε για τρίτη φορά το σημείο του πέναλτι. Αυτή τη φορά το κέρδισε ο Οσέι σε μαρκάρισμα του Χρίστου, με τον Ντανίλο να αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση του και να στέλνει εκ νέου τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 84’ ο Βάγκνερ από κοντά μετά από την ασταθής απόκρουσε του τερματοφύλακα της Καρμιώτισσας, από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίκτυα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ για τους γηπεδούχους.


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Νικολάου, Τσουκαλάς, Βαρέλα (65′ Σανκό – 83′ Ντουβεντρού), Χριστοφόρου, Καμισοκό, Κονφέ, Ντανίλο, Οσέι (73′ Πικής), Βάγκνερ.

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός): Κυριακίδης (15′ Κίττος), Χριστοφή, Μπαράνοφ, Σάββα (66′ Παχίπης), Χρίστου, Νεοφύτου (81′ Καψός), Ντουάρτε (46′ Μπαργκάν), Ρέινολντς, Μ. Σάσι (66′ Χατζηβασίλης), Ι. Σάσι, Ρομό.

Σκόρερ: Ντανίλο 34′ πεν., 55′ πεν., Βάγκνερ 50′ πεν., 84′ / –

Κίτρινες: – / Μπαράνοφ, Σάββα, Χρίστου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή».

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης.

TO LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Μαρκάρισμα του Μπαράνοφ στην περιοχή, στον Ντανίλο. Ζήτησαν πέναλτι οι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας. Ελέγχεται από το VAR η φάση. Συνεχίζεται κανονικά το παιχνίδι.

10′ Σέντρα που έγινε από τον Τσουκαλά, βγήκε να μαζέψει ο Κυριακίδης, προσπάθησε να προλάβει ο Οσέι και συγκρούστηκαν με δύναμη.

13′ Εκ νέου στο έδαφος ο Κυριακίδης, δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητά αλλαγή.

15′ Αναγκαστική αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Κίττος στη θέση του Κυριακίδη. Ντεμπούτο για τον 18χρονο τερματοφύλακα.

20′ Κεφαλιά του Ντανίλο μετά από σέντρα του Σεργίου, διώχνει ο Κίττος.

24′ Νέο στοπ του νεαρού τερματοφύλακα στον Ντανίλο, σε τετ α τετ.

25′ Ωραία κίνηση και γύρισμα του Ρόμο, δεν πρόλαβε ο Ι.Σάσι να μπει στην πορεία της μπάλας.

26′ Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Μετά τη σέντρα που έκανε ο Σεργίου, προσπάθησε ο Οσέι, έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

33′ Πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα, σε κράτημα του Νεοφύτου στον Ντανίλο.

34′ ΓΚΟΛ Εύστοχος ο Ντανίλο, ανοίγει το σκορ.

38′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, στον Μπαράνοφ για φάουλ στον Ντανίλο.

44′ Ξανά ο Ντανίλο από καλή θέση μετά από γύρισμα του Βαρέλα, ήταν άστοχος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Δεύτερη αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Μπαργκάν στη θέση του Ντουάρτε.

49′ Νέο πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ντανίλο έφυγε απέναντι από τον Κίττο, με τον Σάββα να τον ανατρέπει. Κίτρινη κάρτα στον Κύπριο αμυντικό.

50′ ΓΚΟΛ Ο Βάγκνερ εκτελεί αυτή τη φορά. Και αυτός εύστοχος, διπλασιάζει τα γκολ των ερυθρόλευκων.

52′ Σουτ του Ι.Σάσι εκτός περιοχής, σταθερά ο Βεσελόφσκι.

53′ Νέα κίτρινη κάρτα για τους φιλοξενούμενους, στον Χρίστου.

54′ Τρίτο πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα σε μαρκάρισμα του Χρίστου στον Οσέι.

55′ ΓΚΟΛ Ξανά ο Ντανίλο στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα από την άσπρη βούλα.

65′ Σανκό στη θέση του Βαρέλα.

66′ Διπλή αλλαγή για την Καρμιώτισσα. Χατζηβασίλης και Παχίπης αντί των Ι.Σάσι και Σάββα.

72′ Κεφαλιά του Ρομό μετά από εκτέλεση κόρνερ, σταθερά ο Βεσελόφσκι.

73′ Αναγκαστική αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα, εκτός ο τραυματίας Οσέι, στη θέση του ο Πικής.

81′ Καψός στη θέση του Νεοφύτου.

83′ Νέα αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Σανκό που πριν από λίγο πέρασε στο γήπεδο, αποχωρεί τραυματίας. Τη θέση του παίρνει ο Ντουβεντρού.

84′ ΓΚΟΛ Ο Βάγκνερ σκοράρει από κοντά και ανεβάζει το σκορ στο 4-0, με το δεύτερο του προσωπικό.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ