aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝΝέα Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα: Ισοπαλία σαν… ήττα (vid)

Νέα Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα: Ισοπαλία σαν… ήττα (vid)

Για πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος η Νέα Σαλαμίνα απέτυχε να πανηγυρίσει τρίποντο και κόλλησε στο 1-1 απέναντι στην ουραγό Καρμιώτισσα, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Ισοπαλία και ένας βαθμός για την προσφυγική ομάδα που όμως είναι σαν… ήττα.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και την… πλήρωσαν. Δεύτερη σερί ισοπαλία, ενώ ο Χρύσης Μιχαήλ παραμένει χωρίς νίκη στον πάγκο των ερυθρόλευκων σε ματς πρωταθλήματος. Έφτασε τους 34 βαθμούς και στο -2 από τη Δόξα (που έχει ματς λιγότερο).

Ψυχωμένη η Καρμιώτισσα παρά τις λιγοστές ελπίδες της για παραμονή. Κατάφερε και άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων ενώ στο τέλος μπορούσε να «κλέψει» το ματς. Η ομάδα του Γιαννάκη Ποντικού έφτασε τους 23 βαθμούς και στο -13 από την «ασφαλή» ζωνή.

Το ματς

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν η Νέα Σαλαμίνα. Είχε τον έλεγχο της μπάλας ενώ έφτιαξε και «σπατάλησε» αρκετές ευκαιρίες. Από δύο καλές ευκαιρίες έχασαν οι Βάγκνερ (2’ και 14’), Τσουκαλάς (32’ και 34’) και Οσέι (20’ και 45’). Τελικά το προβάδισμα έδωσε στο 40’ ο Βάγκνερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντουβεντρού σε μαρκάρισμα του Πέρεζ στην περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα η Καρμιώτισσα σε μια από τις λιγοστές φορές που ανέβηκε στα καρέ των γηπεδούχων, έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ρομό στο 42’ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Χατζηβασίλη και πλάσαρε ιδανικά τον Κίσσα για το 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Καρμιώτισσα ήταν εξαιρετική αμυντικά μη αφήνοντας περιθώρια στη Νέα Σαλαμίνα να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι παρά το ότι κρατούσαν στην κατοχή τους την μπάλα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών παράλληλα ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο τέλος βρήκε χώρους για να «κλέψει» το ματς. Όπως ήταν λογικό οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν αρκετά στην αναζήτηση του δεύτερου γκολ και οι γρήγοροι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Στο 85’ ο Χατζηβασίλης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, ενώ στο 87’ ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Χριστοφόρου στον Κωμοδίκη. Το πέναλτι έγινε… φάουλ εκτός περιοχής που εκτελέστηκε άστοχα. Στο 90+3′ η Καρμιώτισσα φώναξε έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καμισόκο στον Χατζηβασίλη. Τιμόθεος Χριστοφή και VAR έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι, έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Χρύσης Μιχαήλ): Κίσσας, Σεργίου, Καμισόκο, Χριστοφόρου, Νικολάου (46′ Μπρένο), Τσουκαλάς, Ντουβεντρού (80′ Πική), Κονφαί, Οσέι (80′ Κρεάν), Σανκό (68′ Βαρέλα), Βάγκνερ.

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός): Κίττος, Χριστοφή, Καψός, Πέρεζ (81′ Ντουάρτε), Ευσταθίου, Χρίστου, Νεοφύτου (89′ Σάββα), Ι. Σάσι (81′ Μ. Σάσι), Χατζηβασίλης, Χέρσκοβιτς, Ρομό (89′ Δημητρίου).

Σκόρερ: Βάγκνερ 40′ (πεν.) / Ρομό 42′

Κίτρινες: Σανκό, Καμισόκο / Ποντικός, Καψός, Νεοφύτου, Ι.Σάσι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Αναστασίου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Βάγκνερ από πολύ κοντά να στέλνει τη μπάλα αουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

12′ Καλό σουτ του Ρομό από το ύψος της περιοχής, μάζεψε σταθερά ο Κίσσας.

14′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Από το γύρισμα του Καμισόκο, πάνω στη γραμμή σχεδόν ο Βάγκνερ σε κενή εστία δεν μπόρεσε. Πέρασε κάτω από τα πόδια του η μπάλα.

20′ Λάθος του Κίττου,ο Οσέι από καλή θέση στην περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά έξω.

32′ Κεφαλιά του Τσουκαλά, στα χέρια του Κίττου.

34′ Νέα κεφαλιά του Τσουκαλά, πάνω από τα δοκάρια αυτή τη φορά.

39′ Πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα, το κέρδισε ο Ντουβεντρού σε μαρκάρισμα του Πέρεζ.

40′ ΓΚΟΛ Εύστοχος ο Βάγκνερ από την άσπρη βούλα.

42′ ΓΚΟΛ Φέρνει στα ίσα το ματς η Καρμιώτισσα, με τον Ρομό. Ο Χατζηβασίλης έδωσε την ασίστ στον Βενεζουλάνο, που έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε ιδανικά τον Κίσσα για την ισοφάριση.

45′ Πολύ κοντά στο να πάρουν εκ νέου προβάδισμα οι γηπεδούχοι. Ο Οσέι είδε εκτός εστίας τον Κίττο, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, πέρασε δίπλα από το δοκάρι η μπάλα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Μπρένο στη θέση του Νικολάου.

55′ Κίτρινη κάρτα στον Καψό.

56′ Κωμοδίκης στη θέση του Χέρσκοβιτς.

58′ Κίτρινη κάρτα στον Νεοφύτου.

61′ Κίτρινη κάρτα και στον Σανκό.

67′ Νέα κίτρινη στον Καμισόκο.

68′ Βαρέλα στη θέση του Σανκό.

69′ Κίτρινη και στον Ι.Σάσι.

72′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Η εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα πέρασε από όλους, έσκασε στο έδαφος και απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Κίττος.

80′ Διπλή αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα, ο Πική στη θέση του Ντουβεντρού και ο Κρεάν στη θέση του Οσέι.

81′ Διπλή αλλαγή και για την Καρμιώτισσα, Ντουάρτε αντί Πέρεζ και Μ.Σάσι αντί Ι.Σάσι.

83′ Επικίνδυνο γύρισμα του Μπρένο, με αρκετή δυσκολία απομάκρυνε ο Κίττος.

85′ Μεγάλη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα, ο Χατζηβασίλης κατέβασε την μπάλα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

87′ Πέναλτι για την Καρμιώτισσα, το κέρδισε Κωμοδίκης από τον Χριστόφόρου. Το αλλάζει τελικά και δίνει φάουλ, ελάχιστα εκτός περιοχής.

89′ Διπλή αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Δημητρίου στη θέση του Ρόμο και Σάββα στη θέση του Νεοφύτου.

Τέλος του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ