aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα: Η μεγάλη πρόκληση της 5ης θέσης

Νέα Σαλαμίνα: Η μεγάλη πρόκληση της 5ης θέσης

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στην 5η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Νέα Σαλαμίνα μετά από 25 αγώνες πρωταθλήματος. Η ψηλότερη θέση που τερμάτισε με το τέλος μιας σεζόν, από τον καιρό ίδρυσής της και συμμετοχής της στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ ήταν η 3η. Αυτό έγινε σε τέσσερις περιόδους, 1955-56, 1965-66, 1992-93 και 1994-95.

Τώρα, από τον καιρό που το πρωτάθλημά μας διεξάγεται με τη σημερινή του μορφή, η κορυφαία θέση που έχει να επιδείξει η Νέα Σαλαμίνα είναι η 6η, προ τριετίας (2015-16). Για πρώτη φορά είχε αγωνιστεί στο πρώτο γκρουπ στα πλέι οφ. Στην τρέχουσα σεζόν είναι η δεύτερη.

Για τους ερυθρόλευκους η διατήρησή τους στην 5η θέση μέχρι το τέλος της σεζόν (αν και μαθηματικά μπορεί να ελπίζει και πιο ψηλά) αποτελεί πρόκληση. Γιατί; Τερματίζοντας στη θέση αυτή, θα είναι η κορυφαία από την περίοδο 2007-08 που το πρωτάθλημα διεξάγεται με αυτή του τη μορφή. Πέρα από την 6η θέση προ τριετίας, τερμάτισε σε τέσσερις περιπτώσεις 7η, μια φορά 9η και 11η, ενώ δυο φορές 13η με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη σεζόν να αγωνιστεί στη Β’ Κατηγορία.

Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται ψηλά. Έδειξε ικανή να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό θα επιδιώξει να κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς.

Παράλληλα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων. Πέρα των Βεσελόφσκι και Τιάγκο, στους οποίους έγινε πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας τους, οι υπόλοιποι διατηρούν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ