aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΝέα Σαλαμίνα – ΕΝΠ: Το γύρισε και έβαλε φωτιά (vid)

Νέα Σαλαμίνα – ΕΝΠ: Το γύρισε και έβαλε φωτιά (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Φωτιά στη μάχη της παραμονής έβαλε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου που νίκησε εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα με σκορ 2-1, αν και έμεινε πίσω στο σκορ. Ήταν η πρώτη νίκη των βυσσινί μετά από τρεις σερί ήττες. Η ομάδα του Κάρλος Φερέρ ανέβηκε στους 27 βαθμούς και μείωσε στο -2 από την 10η θέση, που βρίσκονται οι σημερινοί τους αντίπαλοι.

Δεν άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων η Νέα Σαλαμίνα, που έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 9’. Αν και πήρε κεφάλι στο σκορ, γνώρισε την ήττα και μπήκε σε μπελάδες όσο αφορά την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν στους 29 βαθμούς και είδαν την διαφορά τους με την επικίνδυνη ζώνη να μειώνεται στους δύο βαθμούς.

Το ματς

Από πολύ νωρίς, μόλις στο 9’ οι ερυθρόλευκοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού το εγκληματικό φάουλ με τις τάπες, του Βαρέλα στον Θεοδώρου, τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον Βασίλη Δημητρίου. Η ΕΝΠ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, είχε στην κατοχή της την μπάλα, στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βεσελόφσκι. Αντίθετα ήταν η Νέα Σαλαμίνα αυτή που απείλησε πρώτη, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντανίλο, που έβγαλε τον Βάγκνερ απέναντι από τον Γκατσέφσκι, με τον Σκοπιανό να αποκρούει σε κόρνερ. Οι άνθρωποι των βυσσινί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον Τσέχο επιθετικό που όμως δεν δόθηκε. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ που κέρδισε ο Βάγκνερ, στην εξέλιξη της φάσης, ο Οσέι έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Καμισοκό έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα στο 26΄. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για γκολ.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο, με την πίεση της ΕΝΠ αρχικά να μην αποδίδει. Η διπλή αλλαγή τους Κάρλος Φερέρ στο 46’, απέδωσε τελικά καρπούς είκοσι λεπτά μετά. Στο 65’ οι δύο ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο γήπεδο συνεργάστηκαν, με τον Ιρέπ να βγάζει τη σέντρα στην περιοχή και τον Γκαντό να φέρνει το ματς στα ίσα με κοντινή κεφαλιά. Οι βυσσινί πίεσαν ακόμα περισσότερο για το δεύτερο γκολ, που ήρθε πέντε μόλις λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο, την εκτέλεση ανάλαβε ο Φελίπε, ο οποίος στο 85’ με πολύ ωραία εκτέλεση άφησε άγαλμα τον Βεσελόφσκι και έγραψε το 2-1 για την ομάδα του. Σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος, με την ΕΝΠ να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού):  Βεσελόφσκι, Σεργίου (88′ Μπρένο), Καμισοκό, Νικολάου (88′ Σιαθάς), Χριστοφόρου, Βαρέλα, Τσουκαλάς (88′ Πικής), Κονφέ, Οσέι (28′ Μουστιβάρ), Ντανίλο, Βάγκνερ (70′ Ντουβεντρού).

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ):  Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Πανός (62′ Μαρκόφσκι), Μπάρνι, Κοτσώνης (76′ Κυριάκου), Λουσέρο (46′ Ιρέπ), Φελίπε, Θεοδώρου (46′ Γκαντό), Ντένινγκ (89′ Κοσμά), Ενγκο.

Σκόρερ: Καμισοκό 26′, Φελίπε 85′ / Γκαντό 65′

Κίτρινες: Νικολάου, Τσουκαλάς / Ντένινγκ

Αποβολές: Βαρέλα / –

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Σέντρα του Θεοδώρου που πήρε περιέργη πορεία προς τα δίχτυα, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βεσελόφσκι.

8′ Πολύ δυνατό χτύπημα του Βαρέλα στον Θεοδώρου, με τις σχάρες του παπουτσιού. Ελέγχεται από το VAR για κόκκινη κάρτα. Δείτε ΕΔΩ το χτύπημα.

9′ Κόκκινη κάρτα στον Βαρέλα, με δέκα παίκτες η Νέα Σαλαμίνα.

16′ Απευθείας εκτέλεση φαουλ του Νικολάου από πολύ πλάγια θέση, προσπάθησε να κρεμάσει τον Γκατσέφσκι. Λίγο έξω η μπάλα.

25′ Μεγάλη ευκαρία για τους γηπεδούχους, από κάθετη πάσα του Ντανίλο, ο Βάγκνερ έφυγε απέναντι από τον Γκατσέφσκι, από πλάγια όμως θέση. Έκανε το σουτ που έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΕΝΠ.

26′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η Νέα Σαλαμίνα. Από σέντρα του Οσέι, ο Καμισσοκό πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είχε προωθηθεί για το κόρνερ και έμεινα στην αντίπαλη περιοχή.

28′ Αλλαγή για τους ερυθρόλευκους, Μουστιβάρ στη θέση του Οσέι.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Ντένινγκ για φάουλ στον Ντανίλο.

39′ Επικίνδυνο γύρισμα του Ντανίλο στη μικρή περιοχή, ο Μπαρμπόσα τη τελευταία στιγμή απομάκρυνε.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για την ΕΝΠ. Ιρέπ αντί Λουσέρο και Γκαντό αντί Θεωδόρου.

51′ Ωραία κίνηση του Μπάρνι στην περιοχή, μπλόκαρε ο Βεσελόφσκι. Ζήτησαν πέναλτι οι βυσσινί, έδωσε συνέχεια ο διαιτητής.

62′ Μαρκόφσκι στη θέση του Πανός.

65′ ΓΚΟΛ Ισοφαρίζει με τον Γκαντό η ΕΝΠ, με κεφαλιά του στην καρδιά της περιοχής, μετά από σέντρα του Ιρέπ.

67′ Καλή στιγμή για τους βυσσινί, με τον Ντένινγκ να μπαίνει στη περιοχή και να κάνει το σουτ υπό πίεση, έφυγε αουτ η μπάλα.

68′ Ωραία γύρισε στην περιοχή και έκανε το σουτ ο Ενγκο, σταθερά ο Βεσελόφσκι.

70′ Ντουβεντρού αντί του Βάγκνερ.

73′ Πρώτη καλή ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντουβεντρού με πολύ όμορφη ενέργεια μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Μουστιβάρ, που δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε.

74΄Εκτός περιοχής σουτ του Ντανίλο, σε κόρνερ ο Γκατσέφσκι.

75′ Ο Τσουκαλάς βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή μετά την εκτέλεση του κόρνερ, έστειλε τη μπάλα αουτ με το κεφάλι.

76′ Κυριάκου στη θέση του Κοτσώνη.

79′ Κίτρινη κάρτα στον Νικολάου για φάουλ στον Μπαρμπόσα.

81′ Σέντρα του Μουστιβάρ, δεν μπόρεσε ο Ντανίλο από πολύ καλή θέση.

82′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΕΝΠ. Από σέντρα του Ντένινγκ, ο Γκαντό πήρε την κεφαλιά, με μεγάλη δυσκολία ο Βεσελόφσκι.

84′ Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τους φιλοξενούμενους και κίτρινη κάρτα στον Τσουκαλά.

85′ ΓΚΟΛ Εξαιρετική εκτέλεση του φάουλ από τον Φελίπε, άγαλμα ο Βεσελόφσκι.

88′ Τριπλή αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα, Πική, Μπρένο και Σιαθάς στις θέσεις των Τσουκαλά, Σεργίου και Νικολάου.

89′ Κοσμά στη θέση του Ντένινγκ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ