aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΝέα Σαλαμίνα: «Διπλό» με μαγκιά και Βεσελόφσκι! (video&pics)

Νέα Σαλαμίνα: «Διπλό» με μαγκιά και Βεσελόφσκι! (video&pics)

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επί του Ερμή με 2-1. Αυτές ήταν οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες των «φτεροπόδαρων» στην έδρα τους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και με πολλές αδυναμίες στην άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στην Νέα Σαλαμίνα να εκμεταλλευθεί τα κενά τους και να πάρει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ερμής είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με Πεδρίτο και στο 22′ ένα αυτογκόλ του Αρτάμπε έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βεσελόφσκι έσωσε εντυπωσιακά σουτ του Ντα Σίλβα, ενώ στο 38′ Στυλιανού και Μπενγκά έδιωξαν προτού περάσει η μπάλα τη γραμμή. Στην επανάληψη ο Νίκος Παναγιώτου έριξε στο παιχνίδι τον Μασίνουα, ο οποίος δεν άργησε να τον δικαιώσει (49′) καθώς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Το παιχνίδι άρχισε μα παίρνει όμορφη τροπή. Τα προβλήματα στην άμυνα του Ερμή, όμως, ήταν εκεί και η Νέα Σαλαμίνα τα εκμεταλλεύθηκε. Ο Κολοκούδιας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσαμπούρη έδωσε και πάλι προβάδισμα (56′) στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι πλείστες επιθετικές του προσπάθειες ήταν με βαθιές μπαλιές.

Ο Βεσελόφσκι για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν εξαιρετικός και εκεί που χρειάστηκε έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Όπως για παράδειγμα στη φάση του 68ου λεπτού όταν ο Μαρτίνιουκ έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και ο Σλοβάκος με το αριστερό χέρι έσωσε σίγουρο γκολ, ενώ στο 90′ έσωσε και πάλι σουτ του Αντωνίου.

Ο Ερμής πίεσε στο φινάλε για να πάρει το βαθμό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και στο τέλος πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη που ανεβάζει την ομάδα στους εννέα βαθμούς, ενώ η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου παρέμεινε στους 13.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Στυλιανού, Χριστόφ, Χριστοφή, Μπενγκά, Ντε Βρίσε, Αρτάμπε (73′ Αντωνίου), Μπάουμαν (46′ Μασίνουα), Μαρτίνιου, Άλμπα (65′ Χόι), Ντε Μέλο, Ντα Σίλβα.

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσι, Άντονιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Τσούριουριτς, Αβελάιρας, Μάατσι (83′ Φούσκο), Πεδρίτο (77′ Κωνσταντίνου), Κολοκούδιας (90’+2 Μακρίεφ).

Σκόρερ: Μασίνουα 49′ / Αρτάμπε 22′ (αυτ.), Κολοκούδιας 56′

Κίτρινες: Αβελάιρας, Κωνσταντίνου / Ντα Σίλβα

Αποβολές: –

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Αθανασίου Νικόλας

Α’ Βοηθός: Κυριάκου Κυριάκος

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος

4ος: Νεοφύτου Νεόφυτος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ