aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΝέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ 2-0: Την έστησε σε μια γωνιά, πιέζει Ομόνοια και Απόλλωνα

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΛ 2-0: Την έστησε σε μια γωνιά, πιέζει Ομόνοια και Απόλλωνα

Η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, αφού πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη εις βάρος της ΑΕΛ (2-0) βασιζόμενη σε «στημένες» φάσεις και εξακολουθεί να κάνει όνειρα εισόδου στην εξάδα. Βάζει πίεση σε Ομόνοια και Απόλλωνα, αφού είναι έβδομη με μόλις έναν βαθμό λιγότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έτσι, οι εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές για το τέλος της α’ φάσης θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν παρά να παλέψουν κόντρα στα προγνωστικά. Από την πλευρά τους, οι γαλαζοκίτρινοι απομακρύνθηκαν στους εφτά βαθμούς από την έκτη θέση και οι πιθανότητές τους έχουν μειωθεί.

Η Νέα Σαλαμίνα έχτισε τη νίκη της στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού. Άρχισε με γκολ-πέναλτι του Ντορεγκαράι στο 5’, για χέρι του Τζάλμα που δόθηκε κατόπιν υπόδειξης του VAR και παρακολούθησης της φάσης από τον Φωτίου στο on field review.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε πάλι από στατική φάση. Στο 20’ εκτέλεσε φάουλ ο Σάλαλιχ και ο Ντάτκοβιτς με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι πρόσεξαν ακόμη περισσότερο τα νώτα τους και κατάφεραν να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό, παίρνοντας το σπουδαίο τρίποντο.

Η ΑΕΛ βελτιώθηκε και πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις, ενώ είχε κορυφαία στιγμή της το διπλό δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Τζάλμα (49’).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Ντιακιτέ, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Σεργίου, Καρλίτος (80′ Μιγκελίτο), Μάντζεκ (80′ Μαργκάσα), Οφόρι, Τσίκο (88′ Φελίπε), Σάλαλιχ (66′ Τιάγκο), Ντορεγκαράι (66′ Τολεμές).

ΑΕΛ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Μπιλοβάρ, Τεσέιρα, Τζάλμα, Κοντινέλα (64′ Μπεραχίνο), Ζντραφκόφσκι, Παπαφώτης, Σις, Σιλβέστρος (64′ Τσέρνιχ), Μιλιτσεάνου (90’+1 Κολιάς).

Σκόρερ: Ντορεγκαράι 5′ (πεν.), Ντάτκοβιτς 20′ / –

Κίτρινες: Άδωνη, Μάντζεκ / Σις, Παντελή, Μιλοβάρ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «N. Papas Group / Αμμόχωστος – Επιστροφή»

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Κώστα Ροβέρτος.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ