aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝέα πρωτοβουλία Επ. Προστασίας Δεδομένων για κάρτα φιλάθλου

Νέα πρωτοβουλία Επ. Προστασίας Δεδομένων για κάρτα φιλάθλου

Η ταυτοποίηση στοιχείων, δεν είναι πανάκεια ούτε κατάρα δήλωσε στον ACTIVE 107,4 & 102,5 η επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου. Στο πλαίσιο της νομοθεσίας η ταυτοποίηση είναι νόμιμη ανέφερε, σημειώνοντας ότι είναι νόμιμο στο πλαίσιο της νομοθεσίας και με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει, οι πρόνοιες προστατεύουν και  προλαμβάνουν τη βία στους αθλητικούς χώρους.

Ερωτηθείσα σχετικά η κυρία Νικολαϊδου επανέλαβε τη σημασία της δημιουργίας κεντρικού μητρώου κατόχων κάρτας φιλάθλου υπό την ομπρέλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ.
«Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της δικής του ευθύνης. Έχω στείλει επιστολή στις 8 Νοεμβρίου προς την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ και ζητώ να μου απαντήσουν γιατί δεν εφαρμόζονται οι πρόνοιες της νομοθεσίας. Έχω πάρει μία απάντηση στην οποία με ενημερώνουν ότι συστήματα υπάρχουν και λειτουργούν στις ομάδες πρώτης κατηγορίας, κάποια λειτουργούν ξεχωριστά, άλλα ανταλλάζουν πληροφορίες».

Η επίτροπος ανέφερε ότι έχει γίνει προκαταρκτική συνεννόηση με την ΚΟΠ για το πώς προχωρεί η δημιουργία αυτού του συστήματος που θα φιλοξενήσει το κεντρικό μητρώο κατόχων κάρτας φιλάθλου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα, προχωρεί προς την ορθή κατεύθυνση. Αν υπακούαμε σε αυτές τις πρόνοιες της νομοθεσίας κατέληξε δεν θα συζητούσαμε αυτά τα έκτροπα σήμερα. Σημείωσε δε, ότι θα αναλάβει καθηκόντως πρωτοβουλία, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κάρτα φιλάθλου, η οποία όπως είπε είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Σε δηλώσεις του στον Active, o κοινωνιολόγος Νίκος Περιστιάνης, εξηγώντας την έξαρση βίας και την όξυνση που παρατηρείται εντός των ομάδων νεαρών προσώπων, μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα: «Περισσότερο όμως επειδή οι νεαροί δυσκολεύονται να επιχειρηματολογήσουν με πολιτικούς όρους, δεν εισέρχονται στα πολύπλοκα ζητήματα του εθνικού ζητήματος και της οικονομίας και με αυτό τον τρόπο υπερασπίζονται τη δική τους ταυτότητα, εκφραζόμενοι με βία».

Οι νεαροί εξήγησε ο κύριος Περιστιάνης, προετοιμάζονται για πόλεμο και στο γήπεδο συμπεριφέρονται και εκφράζονται κατά τρόπο πρωτόγονο, τον οποίο αν και εκδήλωναν οι παλαιότερες φυλές, αποτελεί σύγχρονο τρόπο έκφρασης. Οι ενήλικες δε, ανέφερε, παρουσιάζονται έτοιμοι να τα βάλουν με τον αντίπαλο και περιορίζονται στη λεκτική βία, ενώ ενοχλούνται όταν οι νεαροί ξεπερνούν αυτό το όριο και αρέσκονται στη φυσική βία, αμφισβητώντας έτσι την εξουσία των μεγαλυτέρων. Στην ουσία σημείωσε, βρίσκονται όλοι στο ίδιο παιγνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ