«Μπηχτές» Νεοφυτίδη για το ενδεχόμενο ακύρωσης και πληρωμές παικτών

Βέβαιος για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ. Ο Σπύρος Νεοφυτίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM (104,0) επεσήμανε πως το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στο γήπεδο ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα απάντησε σε έντονο ύφος στις ομάδες που ευνοούν ακύρωση του β’ γκρουπ και αύξηση των ομάδων από 12 σε 14.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τα νεότερα που προκύπτουν αναφορικά με το μέλλον του ποδοσφαίρου: «Είναι συνεχείς οι επαφές σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι πάρα πολλές οι διασκέψεις που γίνονται, όμως θα τα ξεπεράσουμε και σύντομα θα βρούμε λύσεις».

Ποια είναι τα δεδομένα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με βάση την ενημέρωση που έχει ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών: «Είναι ακριβώς όπως στην Κύπρο τα πράγματα. Μπήκαν κάποια χρονοδιαγράμματα και θα αναθεωρηθούν, αναλόγως των αποτελεσμάτων. Θα δούμε αν του επιτρέψουν οι συνθήκες για το αν θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν. Είτε τον Ιούνιο, είτε τον Ιούλιο, είτε τον Αύγουστο».

Για τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων: «Αν υπάρχουν ομάδες που θα κλείσουν, θα είναι αυτές που δεν έχουν σωστές οικονομικές καταστάσεις. Οι ομάδες που είναι σωστές, δεν θα έχουν πρόβλημα. Όταν κάνεις τον προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο και από τη στιγμή που στην Κύπρο προπληρωνόμαστε τα τηλεοπτικά, κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί οι μήνες δεν θα προκαλέσουν οικονομικό πρόβλημα. Θα έρθουν τα προβλήματα, μετά τον Σεπτέμβριο και αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Εκεί θα είναι το πρόβλημα, αφού θα μειωθούν τα ποσά που θα δίνονται στα σωματεία, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση του ιού μέχρι το Πάσχα. Να φύγει ο ιός, να μείνουμε σπίτι και από κει και πέρα, όλα τα άλλα θα τα βρούμε».

Αν θα υπάρξει συνομιλία με την ΚΟΠ τις επόμενες μέρες: «Ήδη έχουμε κάνει δύο τηλεδιασκέψεις και αύριο το απόγευμα θα γίνει μια διευρυμένη τηλεδιάσκεψη με ΚΟΠ, Προέδρους σωματείων και Σύνδεσμο Προπονητών».

Για τις οικονομικές δυσκολίες σε περίπτωση που το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί τέλος Ιούλιου: «Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Να βρούμε τρόπους για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Θα υπάρχει ζημιά μετά το τέλος Μαΐου. Πριν τις 31 Μαΐου δεν τίθεται θέμα συζήτησης να μην πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για μετά τον Μάιο, θα πρέπει να βρούμε τρόπους».

Αν υπάρχουν ομάδες που δεν θα μπορέσουν να δώσουν τους μισθούς ακόμα και μέχρι τον Μάιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Πρόβλημα τους. Yπάρχουν νόμοι δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει».

Για τη γραμμή του β΄ γκρουπ να μην γίνουν οι αγώνες που υπολείπονται: «Είπαμε να μιλάμε για σοβαρά πράγματα. Είναι σοβαρό να μιλάμε για 14 ή 16 ομάδες; Είναι σοβαρά πράγματα, να βλέπει ο καθένας το τι  τον συμφέρει; Να προσπαθεί να γλιτώσει λεφτά η ομάδα του, από τη στιγμή που όλοι θα πάθουν οικονομική ζημιά; Αυτοί που τα δηλώνουν αυτά, είναι πολύ μακριά από το χώρο του ποδοσφαίρου επειδή δεν γνωρίζουν τις συνέπειες από τη μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να αντιληφθώ το πως δεν μπορούν να τελειώσουν τη χρονιά. Από τα εισιτήρια που θα έκοβαν; Αν δεν υπήρχε κορωνοϊός, αυτές οι ομάδες θα σώζονταν από τα εισιτήρια; Κάποιοι έχουν θέμα μισθοδοσίας και βρήκαν τον τρόπο για να κόψουν τρεις μήνες για να λύσουν τα προβλήματα τους Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως πάμε βήμα με βήμα. Να δούμε τη ζημιά που θα υποστούν όλοι, να δούμε τι λεφτά θα εξασφαλίσουμε από UEFA και Ευρωπαϊκή Ένωση και θα βρούμε τη λύση. Το να βγαίνω να λέω ότι θα σταματήσει το πρωτάθλημα, θα είναι σαν να ερχόμαστε από μόνοι μας να δυσφημούμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένας περιορισμός. Η ευθύνη δεν είναι ούτε στους αθλητές, ούτε στις ομάδες. Αλίμονο να λέμε στους αθλητές ότι δεν έχετε παιχνίδια και δεν θα πληρώνεστε. Ο νόμος είναι νόμος. Δεν είμαστε κλειστοί σε οποιαδήποτε συζήτηση. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να στηριχτούν τα σωματεία επειδή είναι οι εργοδότες, αλλά με το σωστό τρόπο. Όχι με το που βρήκαμε την ευκαιρία τώρα να τους πατήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα μας. Η οικονομική σωτηρία των σωματείων είναι ένας από τους στόχους μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ