Μουσκάλλης: Η ομάδα που έκανε μετεγγραφές πρωταθλητισμού και η Ανόρθωση

Πέρυσι τέτοια περίοδο ο Αντρέας Μουσκάλλης μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» έβαζε στοίχημα ότι η Ανόρθωση θα κάνει πρωταθλητισμό.

Και έπεσε μέσα στη σίγουρη πρόβλεψή του, καθώς η «Κυρία» διεκδικούσε με αξιώσεις τον τίτλο λίγες στροφές πριν το τέλος, όμως τα όνειρα για επιστροφή στον θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου πήγαν στράφι με την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος.

Ο επί σειρά ετών προπονητής τόλμησε ένα χρόνο μετά να χαρακτηρίσει τις μετεγγραφές της ΑΕΛ ως «μετεγγραφές πρωταθλητισμού», ενώ στην πρόβλεψή του για την πορεία που θα έχει η Ανόρθωση ήταν πιο επιφυλακτικός.

Η Ανόρθωση η φετινή είναι του επιπέδου της ομάδας του 2005 που σαν σήμερα πέτυχε την ιστορική πρόκριση στην Τραπεζούντα; «Όχι, ήταν καλύτερη το 2005. Αν δεις τους παίκτες που είχε ήταν κατά παρασάγγας καλύτερη τότε. Κετσπάγια, Κικλάντζε, Φρούσος, ήταν σπουδαίοι παίκτες».

Κύριο όπλο της τωρινής Ανόρθωσης ποιο είναι; «Το πάθος, ο ενθουσιασμός, η ομαδικότητα και ο προπονητής της. Βγάζει τη φιγούρα του μέσα από το παιχνίδι και είναι σημαντικό στοιχείο για μία ομάδα».

Πέρσι τέτοια εποχή σε αυτή την εκπομπή μας είπατε ότι η Ανόρθωση θα πάει για τίτλο. Πέσατε μέσα 100%, φέτος τι προβλέπετε; «Ότι θα είναι πολύ καλή ομάδα…».

Έχουμε υποβάθμιση δηλαδή; Δεν θα είναι διεκδικήτρια του τίτλου; «Αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ παράξενο, λόγω του κορωνοϊού. Οι ομάδες έχουν να παίξουν μπάλα 5-6 μήνες, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο. Πολύ λανθασμένα διακόπηκε το πρωτάθλημα. Από το κλάμα του Μάρτη για τα οικονομικά των σωματείων ήρθαμε τώρα να αγοράζουν παίκτες και να αναβαθμίζονται. Οι ομάδες έγιναν 14. Άρα, το περιβάλλον που θα παιχτεί το νέο πρωτάθλημα είναι παράξενο και πρωτόγνωρο. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν θα είναι εύκολο. Εγώ σας λέω δεν θα ξεχωρίσουν ομάδες σε δυνατές και αδύνατες».

Θα υπάρχουν εκπλήξεις και στην πρώτη εξάδα; Δηλαδή μπορούμε να δούμε μικρομεσαίες ομάδες στο πρώτο γκρουπ; «Ναι, θα είναι ανταγωνιστικό και στην πρώτη εξάδα και τη δεύτερη. Αν παίζει μία ομάδα της πρώτης εξάδας όπως την καθορίζουμε δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν θα νικά εύκολα μια ομάδα της πρώτης εξάδας μία ομάδα της κάτω ζώνης. Δεν είναι τα λεφτά που κάνουν τις ομάδες. Η έξυπνη δαπάνη για παίκτες, η έξυπνη διαχείριση τους, η ψυχολογία και το πνεύμα. Δεν βάζεις τα εκατομμύρια στο γήπεδο. Αν ήταν έτσι δεν θα παίζαμε μπάλα. Εγώ το έκανα στην πράξη και γι’ αυτό το λέω».

Είδατε κάτι που σας έκανε εντύπωση; «Δεν μου έκανε κάτι εντύπωση. Οι ομάδες δεν είναι ακόμα έτοιμες και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ψηλές θερμοκρασίες. Δεν είδα τίποτα απολύτως ιδιαίτερο».

Νεαρά ταλέντα είδατε; Εμάς που μας αρέσει ο γιος του Σατσιά είμαστε έξω; «Όχι, είστε μέσα. Μπήκε αλλαγή και τον είδα. Έχει τσαμπουκά όπως τον πατέρα του, έχει καλές ιδέες στο παιχνίδι φτάνει να του δοθούν ευκαιρίες. Έχουμε καλή φουρνιά και είμαι περίεργος αν θα δούμε αυτά τα ταλέντα, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Οι προπονητές δεν ρισκάρουν, δεν έχουν την τόλμη να ανεχτούν σκαμπανεβάσματα των νεαρών παικτών. Διότι η απόδοση ενός νεαρού είναι μια πάνω και μια κάτω, δεν έχει σταθερότητα. Οι προπονητές πλέον είναι διευθυντές».

Μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο τώρα στην ηλικία αυτή είναι ο Κακουλλής; «Ναι, χαίρομαι που τα πάει καλά και στα φιλικά, αλλά να μην περιμένουμε ότι θα έχει συνέχεια αυτή την απόδοση. Είναι έτοιμος παίκτης και αν βοηθηθεί από τους υπόλοιπους παίκτες της Ομόνοιας θα τα πάει καλά».

Πώς κρίνετε την αλλαγή στην επίθεση της Ομόνοιας με τον Ντούρις αντί του Ντάρμπισαϊαρ;  «Είναι καλύτερα για την Ομόνοια. Πρέπει να πω ότι ο Ντάρμπισαϊαρ μου άρεσε ως επιθετικός, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια παρόλο που ήταν κοντά στον γκολ δεν έλαμπε. Ήθελε μια αλλαγή και πιστεύω είναι σωστή απόφαση και του ιδίου να αλλάξει ομάδα για να εμπνευστεί. Τα πολλά χρόνια σε μία ομάδα μειώνουν την αξία. Το ξέρω ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας, αλλά αν δεις και αναλύσεις τα γκολ ένα – ένα θα δεις και άλλα πράγματα. Ο Ντούρις θα είναι μία πολύ καλή μετεγγραφή για την Ομόνοια».

Τι αλλάζει ο Ουζουνίδης στον ΑΠΟΕΛ; «Δεν είδα πολλές αλλαγές. Είδα προσπάθεια να παίξουν με ένα άγγιγμα την μπάλα. Είναι δύσκολο γιατί οδηγεί σε λάθη, αλλά δημιουργεί ταχύτητα και χώρους. Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Θα περιμένουμε τις τελευταίες 15 μέρες που οι ομάδες θα μορφοποιηθούν για να γνωρίζουμε και καλύτερα που θα φτάσουν οι ομάδες».

Τις ομάδες της Λεμεσού, Απόλλωνα και ΑΕΛ πώς τι περιμένετε; «Η αλήθεια δεν τον είδα ακόμα τον Απόλλωνα, αλλά θα είναι εκεί. Έχει σωστή φιλοσοφία ο Σωφρόνης και πολύ καλά έκανε και άλλαξε επιθετικά την ομάδα του. Για την ΑΕΛ θα πω ότι οι παίκτες που πήρε είναι για πρωτάθλημα. Βλέπω ότι άνοιξε η όρεξη του Ανδρέα Σοφοκλέους. Πήραν παίκτες πρώτης γραμμής και βεβαίως θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Έχει και πολύ καλό προπονητή και νομίζω ότι μπορεί να μπει σφήνα στο πρωτάθλημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ