aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜόνο 12.000 γράφτηκαν στο Μητρώο φιλάθλων

Μόνο 12.000 γράφτηκαν στο Μητρώο φιλάθλων

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Στις 12 χιλιάδες ανήλθαν τα άτομα που εγγράφηκαν στο Μητρώο Φιλάθλων του ΚΟΑ, αριθμός που δεν θεωρείται ικανοποιητικός, ωστόσο εκτιμάται ότι ενόσω πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο νόμος που επιβάλλει την κάρτα φιλάθλου έχει ψηφιστεί εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια, ωστόσο λόγω διαδικασιών δεν κατέστη δυνατή η εφαρμογή του νωρίτερα. Η κάρτα φιλάθλου αποτελεί κόκκινο πανί για τους οργανωμένους οπαδούς των μεγάλων ομάδων, αφού τη θεωρούν ως φακέλωμά τους, με τον ΚΟΑ να απαντά ότι πρόκειται για μέσο ώστε να γίνουν τα γήπεδα πιο ασφαλή και να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης: Ούτε με… δεμένα μάτια να αγωνίζονταν!

Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση της κάρτας φιλάθλου, ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να κάνουμε τα γήπεδα εκκλησίες, αλλά να μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια, και πώς το Μητρώο Φιλάθλων είναι ένα ακόμα κομμάτι στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας».

Όπως ανέφερε στον «Φ» αρμόδιος λειτουργός του ΚΟΑ, η έναρξη της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου θ’ αρχίσει στις 25 Αυγούστου, οπόταν αρχίζει και το παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Από την ημερομηνία αυτή δεν θα μπορεί κανένας να εισέρχεται στα γήπεδα αν δεν διαθέτει την κάρτα φιλάθλου (όπως και για τα ευρωπαϊκά παιγνίδια), ενώ δεν θα μπορεί να εκδίδεται κανένα εισιτήριο αν δεν παρουσιαστεί η κάρτα, αφού θα πρέπει σ’ αυτό να αναγράφεται ο αριθμός μητρώου. Όπως εξηγήθηκε, για να εισέλθει ένας φίλαθλος στο γήπεδο θα πρέπει να κατέχει εισιτήριο, αλλά και την κάρτα φιλάθλου.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από την ΑΕΚ και οδεύει προς άλλη Κυπριακή ομάδα!

Στον ΚΟΑ εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εγγραφή στο Μητρώο Φιλάθλων –αφού οι Κύπριοι είναι της τελευταίας στιγμής– και τονίστηκε ότι θα ταλαιπωρηθούν όσοι θα μείνουν την τελευταία ημέρα να εγγραφούν. Διευκρινίστηκε επίσης ότι και οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στο Μητρώο, όπως και αυτοί που έχουν διαπιστεύσεις ή οι κάτοχοι τιμητικών εισιτηρίων. Δεν υποχρεούνται να είναι γραμμένοι στο σχετικό Μητρώο του ΚΟΑ όσοι είναι κάτω των 14 ετών και οι ΑμεΑ που θα κατέχουν την ειδική ταυτότητα.

Η εγγραφή στο Μητρώο Φιλάθλων για να έχει κάποιος πρόσβαση σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος ομαδικών αθλημάτων α’ κατηγορίας, (ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο σάλας, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση) θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Αυγούστου και στη συνέχεια θα γίνεται εγγραφή μόνο στα κέντρα-γήπεδα, πριν από κάθε αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ