Μοιρασιά με κόστος…

Το 1-1 «έδειξε» τις αδυναμίες της ΑΕΛ και του Εθνικού, κρατώντας αμφότερους σε τροχιά πίεσης

Ισοπαλία με άμεσο αποτύπωμα στη μάχη των πλέι άουτ κατέγραψαν ΑΕΛ και Εθνικός, που έμειναν στο 1-1 στη δική τους πρεμιέρα των πλέι άουτ. Οι μονομάχοι μπήκαν με στόχο τη νίκη, όμως επιβεβαίωσαν την αδυναμία τους να διαχειριστούν κρίσιμα σημεία του αγώνα. Για τους γηπεδούχους, τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς τρίποντο (0-1-3), για τους φιλοξενούμενους πέμπτο (0-1-4).

Η εξέλιξη του 90λέπτου, αντανακλά εν πολλοίς στη φετινή τους πορεία. Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 37΄ με τον Γιούση (καλύτερος παίκτης του γηπέδου), αξιοποιώντας καλύτερα το πρώτο του καλό διάστημα. Η ΑΕΛ απάντησε άμεσα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Φιλιώτη στο 46΄, σε φάση όπου η άμυνα των φιλοξενούμενων πιάστηκε στον ύπνο.

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε περισσότερη κατοχή (55%) και περισσότερα κερδισμένα φάουλ (19 έναντι 13), όμως δεν μετέφρασε την υπεροχή σε ουσιαστική πίεση. Δημιούργησε λίγες «καθαρές» ευκαιρίες, κέρδισε μόλις ένα κόρνερ (65΄) και δεν έδωσε συνέχεια στα διαστήματα όπου έλεγξε τον ρυθμό. Το σύνολο του Μιχαΐλοβιτς, κατέγραψε τέσσερις τελικές στο στόχο, δύο λιγότερες από τον αντίπαλο, με ενέργεια και διάθεση. Ωστόσο, πλήρωσε ξανά την αδυναμία συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά των ημιχρόνων, δεχόμενος το γκολ ισοφάρισης χωρίς πίεση στον εκτελεστή.

Για την ΑΕΛ, το ζήτημα μεταφέρεται πέρα από το αποτέλεσμα. Η εικόνα παραμένει ασταθής, με εμφανείς αδυναμίες σε δημιουργία και αμυντική οργάνωση. Ο Εθνικός, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι παραμένει ανταγωνιστικός, αλλά η συγκομιδή δεν ακολουθεί. Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Γκονζάλες στο 64΄ αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ