aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜην παίζετε με τις ανθρώπινες ζωές

Μην παίζετε με τις ανθρώπινες ζωές

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι φίλοι της Ομόνοιας χαιρέτισαν την καυστική και για πολλούς «επιθετική» ανακοίνωση του Συλλόγου κατά του ΚΟΑ, που έχει να κάνει με το Μακάρειο Στάδιο. Το σημαντικότερο, ίσως, που ανέδειξε η Ομόνοια μέσω της ανακοίνωσής της, είναι η ασφάλεια των φιλάθλων. Γιατί, οι αρμόδιοι κλείνουν τα μάτια πολλές φορές, είτε γιατί έτσι τους βολεύει είτε για να ικανοποιήσουν γνωστούς που ενδεχομένως να τους βάζουν πίεση.

Σαφώς και το Μακάρειο είναι Στάδιο μιας άλλης εποχής. Ανεγέρθη πριν 40 χρόνια. Και να ήταν μόνο αυτό. Με την αποχώρηση των ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας πριν μια 20ετία, δυστυχώς αφέθηκε στο έλεος του Θεού. Καμιά συντήρηση ή άντε κάποιες επιφανειακές βελτιώσεις. Τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι το ενδιαφέρον για ένα Στάδιο που θα μπορούσε με λίγα έξοδα κατά διαστήματα να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Κρίμα.

Αυτή είναι η μια πτυχή του ζητήματος που τέθηκε για το Μακάρειο. Η άλλη και πιο σημαντική, είναι το θέμα ασφάλειας. Η Αστυνομία στην έκθεσή της για το Στάδιο, έθεσε απαραίτητα έργα που θα έπρεπε να γίνουν. Όχι τώρα αλλά από πέρσι. Τίποτα δεν έγινε και εντούτοις δόθηκε άδεια για χρήση του Μακαρείου Σταδίου. Στην περσινή σεζόν έγιναν δεκάδες παιχνίδια, χωρίς να γίνει οτιδήποτε που αφορά σε ζήτημα ασφαλείας και αστυνόμευσης. Γιατί; Δεν υπάρχει καμιά συνείδηση; Κύριοι, μην παίζετε με τις ανθρώπινες ζωές.

Αυτό που προκαλεί απορία είναι, αφού η Ομόνοια απέρριψε τελικά τη χρησιμοποίηση του Μακαρείου Σταδίου, τα όσα σημειώνει στην έκθεσή της η Αστυνομία, θα γίνουν; Ή και πάλι οι αρμόδιοι φορείς θα κλείσουν τα μάτια. Και γιατί να πάει ο κόσμος στη νέα σεζόν στο Μακάρειο ή σε οποιοδήποτε άλλο Στάδιο, όταν γνωρίζει ότι δεν πληροί τα απαραίτητα για την ασφάλειά του…

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και όσοι το αντιμετωπίζουν επιφανειακά, θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες σε πιθανό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και μακάρι να μην έχει να κάνει με ανθρώπινη ζωή. Γιατί, δυστυχώς, το έχουμε ως λαός να τρέχουμε να φτιάξουμε τα κακώς έχοντα σε πολλά ζητήματα, όταν έχει ήδη γίνει το κακό. Ενώ το βλέπαμε, το περιμέναμε αλλά… στον κόσμο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ