Μιλάνε λες και φταίνε άλλοι. «Mπουρδέλο», ποιος το έκανε;

Εάν το ποδόσφαιρο έχει γίνει «μπουρδέλο», όπως είπε ο πρόεδρος της Δόξας, το ερώτημα είναι ποιος το έχει καταντήσει έτσι…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Για ένα πράγμα δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Όλοι το αγαπούν και ενδιαφέρονται για αυτό σφόδρα. Δεν μπορούν να εξηγηθούν άλλως πως όλες αυτές οι αναφορές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Ίσως η πιο χαρακτηριστική ατάκα να ήταν του προέδρου της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου. «Γίναμε μπουρδέλο, ντροπή!», αυτό είπε. Έτσι το χαρακτήρισε, ίσως έτσι να ένιωθε λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Επειδή μιλά σε πρώτο πρόσωπο πληθυντικού αριθμού και βάζει και τον εαυτό του, φαίνεται να αναλαμβάνει και ο ίδιος ως παράγοντας μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση την οποία ισχυρίζεται πως έχει περιέλθει το ποδόσφαιρό μας. Ότι θα κληθεί να λογοδοτήσει στον αθλητικό δικαστή για τα λεγόμενά του, όπως και όσοι έχουν μιλήσει δημόσια, είναι δουλειά του πειθαρχικού εισαγγελέα. Με την ευχή να τα καταφέρει έτσι να περισώσει ό,τι μπορεί, προφανώς όμως, τουλάχιστον στην περίπτωση του κ. Χριστοδούλου, επειδή είναι «παλιά καραβάνα», το γνωρίζει και φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα.

Όμως με αυτή τη λαϊκή ατάκα του εμφανίζεται να κόπτεται για τον δρόμο που τραβά το ποδόσφαιρό μας. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Μάλλον ούτε του ιδίου. Μέσα από την τοποθέτησή του, ως από τους παλαιότερους παράγοντες στον τόπο ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθέναν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι παράγοντες είναι η καλύτερη πηγή για να πιστοποιείς πέντε πράγματα τα οποία πολλές φορές φτάνουν στα αφτιά μας σαν σκόρπια λόγια, με το περιτύλιγμα της φήμης. Πρόσθεσε λοιπόν πως «κάποιοι ασελγούν εις βάρος του ποδοσφαίρου». Εδώ είναι όμως το θέμα. Ο κ. Χριστοδούλου ξέρει ποιοι είναι αυτοί. Δεν μπορεί να μη γνωρίζει. Γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα.

Το ερώτημα είναι από ποιον περιμένει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον χώρο του αθλήματος; Αν όχι ο ίδιος ως συμμέτοχος και με έννομο συμφέρον, τότε ποιος; Ποιοι; Είναι ακατανόητο οι παράγοντες που μετέχουν σε ένα… μπουρδέλο να περιμένουν από άλλους να «καθαρίσουν». Ποιος το έχει φέρει σε αυτή τη θέση; Σίγουρα όχι οι φίλαθλοι. Οπότε, τι μας λέτε πρόεδρε; Αν εσείς που ξέρετε και έχετε μερίδιο ευθύνης για το πού έχουν φτάσει τα πράγματα συμπεριφέρεστε λες και θα έρθει ο «από μηχανής θεός» να διορθώσει, λυπάμαι να σας πληροφορήσω πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Και αφού έτσι όπως μας λέτε ότι κατάντησε, ο φίλαθλος έχει μηχανισμό να απεγκλωβιστεί, φεύγοντας.

Αντί να συμπεριφέρεστε σαν να είστε έξω από τον χορό, αποφασίστε επιτέλους να φτιάξετε έναν χώρο, στον οποίο θα μπορούν να πηγαίνουν όλες οι ηλικίες στο γήπεδο. Γιατί εάν το ποδόσφαιρό μας έχει γίνει όπως λέτε, θα μείνετε μόνοι σας με τα κατακάθια της κοινωνίας να διασκεδάζετε στον χώρο που φτιάξατε, όπου ευνοείται μόνο το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο.