aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜιχαηλίδης: Παραδοχή και αλήθειες για την άθλια κατάσταση των γηπέδων

Μιχαηλίδης: Παραδοχή και αλήθειες για την άθλια κατάσταση των γηπέδων

Στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ήταν φιλοξενούμενος ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση των κυπριακών γηπέδων αλλά και στο αίτημα της Ομόνοιας για χρήση του Μακάρειου σταδίου, γεγονός που αποτέλεσε… σίριαλ του Καλοκαιριού που μόλις ολοκληρώθηκε.

Αναλυτικά:

Τα αρχικό του σχόλιο: «Είναι ένας σημαντικός λόγος που διώξαμε κόσμο από τα γήπεδα. Η κατάσταση των γηπέδων που είναι γενικά πάρα πολύ άσχημη. Εμείς στον ΚΟΑ είμαστε ιδιοκτήτες δύο ποδοσφαιρικών σταδίων. Του Μακαρείου και του “Στέλιος Κυριακίδης”. Έχουμε ζητήσει και έχει ετοιμαστεί τώρα μια κατάσταση για να δούμε πως μπορούμε να τα φτιάξουμε. Να τα κάνουμε όσο πιο ανεκτά για το φίλαθλο κοινό. Να τα βελτιώσουμε περισσότερο. Η μελέτη για το Μακάρειο έχει σχεδόν τελειώσει. Για το “Στέλιος Κυριακίδης” σε πολύ λίγο».

Για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για το Μακάρειο: «Εμείς είμαστε δημόσιος οργανισμός και όλοι οι οργανισμοί διέπονται από κανονισμούς. Πολλές φορές και παράξενες διαδικασίες, δύσκολες που πρέπει να προσέξεις. Εν μέρει συμφωνούμε γιατί πρόκειται για δημόσιο χρήμα και περιουσία. Από την άλλη πρέπει να μας δίδεται η ευκαιρία να κινούμαστε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Το Μακάρειο είναι μια πονεμένη ιστορία. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα, βεβαιωθήκαμε πως δεν τίθεται καθόλου θέμα ασφάλειας. Τρέξαμε στους ανθρώπους που έκαναν την κατασκευή, βεβαιωθήκαμε και έχουμε έκθεση πως είναι το μόνο γήπεδο που κάθεται σε χώμα. Δεν υπάρχει κίνδυνος στατικού προβλήματος. Εκείνο που έχει, είναι ότι είναι παραμελημένο, το αφήσαμε στον χρόνο να γεράσει».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Χτίστηκε δεκαετίες πριν. Για να γίνει σύγχρονο θα πρέπει να γίνουν πολλά με πολλά έξοδα. Στην Ομόνοια, γιατί κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό, είχαμε καλή διάθεση να το δώσουμε αλλά ακλουθήσαμε τις διαδικασίες. Τους είπαμε “πιάστε το”, μας είπαν “χαλάστε το”. Την μέρα που ήρθε η έκθεση της αστυνομίας και τους ενημερώσαμε πως μπορούμε να σας το δώσαμε, το ίδιο βράδυ συμφώνησαν με το ΓΣΠ, καλή τους τύχη, να παραμείνουν. Θέλουμε να το φτιάξουμε, δεν θα γίνει το τέλειο γήπεδο αλλά θα διεξάγονται κανονικά παιχνίδια. Δεν έχουμε διάθεση να το χαλάσουμε, δεν είναι πολιτική του κράτους αυτή και εμείς την εφαρμόζουμε».

Για το που οφείλεται η απουσία του κόσμου εκτός από τα γήπεδα: «Σε κάποιο βαθμό επηρέασε η κάρτα φιλάθλου, όποιος πει το αντίθετο, θα πει ψέματα. Αν κάποιος πει ότι έφυγε μόνο λόγω της κάρτας, πάλι θα πει ψέματα. Υπάρχουν μια σειρά λόγων. Είναι τα γήπεδα, η βία που υπήρχε προηγουμένως, ελπίζουμε η προσέλευση να αυξηθεί. Είχα ένα μήνυμα χθες, ξεπεράσαμε τις 85.000. Τον Ιούλιο ήταν 72.000. υπάρχει μια αύξηση και ελπίζουμε να το δούμε στα γήπεδα. Είδαμε φέτος καλές προσελεύσεις. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια είχε μια μέτρια πορεία. Για το καλό του ποδοσφαίρου ελπίζουμε ότι μαζί με τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ που πρωταγωνιστούν, επανέρχονται η Ομόνοια και η Ανόρθωση».

Για τους υπόλοιπους παράγοντες: «Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, πρέπει να φτιάξουμε τους υπόλοιπους παράγοντες. Έχουμε την διαιτησία. Πρέπει να φτιαχτεί και αυτό. Έχουμε τους παράγοντες. Όλα αυτά, την πολιτική που αναμιγνύεται, όλα αυτά επηρεάζουν τον κόσμο και τον αφήνουν μακριά. Ένας που προστέθηκε είναι ο εγγονός μου, φοβόμουν παλιά να τον πάρω μην του έρθει καμιά πέτρα στο κεφάλι. Νομίζω πως σιγά σιγά με την Ομοσπονδία, που την κατηγορούν πολλοί, αλλά είναι τα σωματεία. Να καθίσουν κάτω και να βρουν τους τρόπους να διορθώσουν τα πράγματα που μπορούν. Εμείς είμαστε ΚΟΑ, για τον αθλητισμό. Θα πρέπει όλα τα γήπεδα και τα κλειστά, να τα φτιάξουμε για να προσφέρουμε στον κόσμο μια άνεση».

Για την παράταση της κάρτας φιλάθλου μέχρι το 2023: «Υπήρχε μια φημολογία ότι η κάρτα έγινε για κερδοσκοπία, μαζί τα φάγαμε κτλπ, και θεωρήσαμε σωστό σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για ανανέωση συνεργασίας. Χωρίς να χρειάζεται να επιστραφούν οι κάρτες, και χωρίς κόσμος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ