Μιχαηλίδης: Η θέση του για τους αθλητές στίβου και αποκαλύψεις για το Τσίρειο

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μιχαηλίδη...

«Αυτό που λέτε αρέσει πολύ, είναι πιασάρικο, αλλά όταν ηγείσαι ενός Οργανισμoύ και τρέχεις όλη μέρα, έλα εδώ να πέσουν και τα δικά σου μαλλιά σε λίγες ώρες. Είναι θέμα γραφειοκρατίας. Μην με βάλετε να πω πράγματα που δεν θέλω», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, όταν κλήθηκε μεταξύ άλλων να μιλήσει στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το θέμα που προέκυψε με τους αθλητές μας στον στίβο και στο γεγονός πως δεν έχουν αθλητικό χώρο για προπόνηση.

«Είναι διαδικασίες που θες ώρες-ώρες να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Δεν μπορώ να πάω εκεί στον Οργανισμό και να τους πω “εντάξει πήδηξα όλα τα εμπόδια γιατί είναι ο Μίλαν, ο Παρέλλης ή οποιοσδήποτε άλλος”», πρόσθεσε.

Προτού πει τα πιο πάνω, όμως, ο κ. Μιχαηλίδης είπε σχετικά με το θέμα που προέκυψε και τις δηλώσεις του Αντώνη Γιανουλάκη χθες στον Active: «Εκεί και όπου μπορούμε και είναι μέσα στις δυνατότητές μας, στο πεδίο ευθύνης μας, να είστε βέβαιοι ότι πάντα τρέχουμε, όπως έγινε με το Λανίτειο στη Λεμεσό. Υπήρχε πρόβλημα με τους αθλητές, τα σωματεία, τον κόσμο. Τρέξαμε και το διευθετήσαμε και παραμένει ανοικτό και για τους δικούς μας σκοπούς (σ.σ. ΑΓΟ) και για τους αθλητές. Τα γήπεδα που δεν ελέγχει ο ΚΟΑ είναι λίγα και προς το παρόν λίγα είναι κι αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά ο Αντώνης Γιαννουλάκης τον οποίο εκτιμώ πολύ, αναπέμφθηκε μαζί με τον Μίλαν Τράικοβιτς σε γήπεδο σχολικής εφορίας που δεν είναι δικής μας ευθύνης».

«Ζήτησα ενημέρωση από τη γενική διευθύντρια, η οποία το απόγευμα θα ενημερώσει το Δ.Σ. του ΚΟΑ στην τακτική μας συνεδρία για να ξέρουμε τι λένε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Για τα γήπεδα που λένε του Οργανισμού, να πω για το ταρτάν στο “Στέλιος Κυριακίδης” στην Πάφος που είναι ιδιοκτησία του ΚΟΑ τρέχουμε αυτό το θέμα, φθάσαμε στο τέρμα και θα χρειαστούν δέκα μήνες για ανακατασκευή του χώρου, αυτό μας λένε οι ειδικοί και κατά συνέπεια περιμένουμε την ουσιαστική επιβεβαίωση για να ειδοποιήσουμε και την ομάδα της Πάφου, γιατί παραμελήθηκε αυτό το έργο για χρόνια κακά τα ψέματα κι αφέθηκε στη μοίρα και θα πρέπει να κλείσει το γήπεδο», πρόσθεσε.

Για το γήπεδο στίβου του ΓΣΠ υπογράμμισε: «Για το ΓΣΠ ετοιμάστηκε ήδη προκήρυξη για το ταρτάν του στίβου του Εθνικού Κέντρου. Υπήρξε αρκετά μεγάλη καθυστέρηση που δεν μου αρέσει καθόλου αυτό και μου λένε ότι είναι εξ αιτίας του μελετητή που είχε αναλάβει να ετοιμάσει σχέδια για σκοπούς του ΓΣΠ. Δεν επιρρίπτω ευθύνη αλλά υπήρξε καθυστέρηση όμως προχωρούμε. Θα πρέπει να συζητήσουμε και για ένα θέμα που αφορά σε συμμετοχή μίας Ακαδημίας, το κουβεντιάσαμε προ δέκα ημερών νομίζω και μάλιστα σήμερα κατά σύμπτωση θα έρθει στη συνεδρία του Δ.Σ. του ΚΟΑ ο Φοίβος Κωνσταντινίδης του ΓΣΠ για να κουβεντιάσουμε αυτό το θέμα. Τα τρέχουμε, είναι διαδικασίες…».

«Αυτό που λέτε αρέσει πολύ, είναι πιασάρικο, αλλά όταν ηγείσαι ενός δημόσιου Οργανισμoύ και τρέχεις όλη μέρα κι έχεις να ακολουθήσεις δημόσιες διαδικασίες, έλα εδώ να πέσουν και τα δικά σου μαλλιά μερικές ώρες. Είναι θέμα γραφειοκρατίας, το φωνάζει ο κόσμος εδώ και χρόνια», απάντησε κληθείς να απαντήσει όταν οι συνάδελφοι εξέφρασαν την άποψή τους ότι αθλητές οι οποίοι κάνουν περήφανη την Κύπρο, είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουν τέτοιου προβλήματα.

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν δημιουργείται ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού, απάντησε: «Το ψηφίζεις; Ε μακάρι να το κάνουν ρε φίλε.Μην με βάλετε να πω πράγματα που δεν θέλω. Είναι διαδικασίες που θες ώρες-ώρες να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν μπορώ να πάω εκεί στον Γενικό Ελεγκτή και να πω πήδηξα όλα τα εμπόδια, τις διαδικασίες τις άφησα πίσω, γιατί είναι ο Μίλαν, ο Παρέλλης ή οποιοσδήποτε άλλος. Υπάρχουν διαδικασίες, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τον νόμο».

«Αναλάβαμε τέλη Ιανουαρίου του 2019 η νέα διοίκηση του ΚΟΑ. Έχει ένα χρόνο και κάτι μέρες. Τρέχουμε αυτό το πράγμα συνεχώς υπήρχαν εκεί θέματα μελετών, προσφορών, θέματα αλλαγών και τώρα αισίως φτάσαμε στο σημείο που υπογράφηκαν συμβόλαια από τον ΚΟΑ και τον ΓΣΟ και προχωρούμε», πρόσθεσε.

Ακολούθως έκανε και αναφορά στο Τσίρειο, προβαίνοντας σε κάποιες αποκαλύψεις: «Το νέο γήπεδο Κολοσσίου θέλει δύο χρόνια να ετοιμαστεί. Θα αρχίσουν τα έργα στο Τσίρειο μπαίνουν και θέματα ασφάλειας που δεν θέλω να συζητήσω, οπόταν είναι απόφαση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης να γίνουν αυτά τα έργα για θέματα ασφάλειας, να μην κινδυνέψει ούτε ένας και θα αρχίσουν άμεσα. Δεν έχω ενημέρωση αν για να απαντήσω σε τεχνικής φύσης θέμα και αν μπορούν να φιλοξενούνται οπαδοί ή αν θα επηρεάζεται η παρουσία τους στο γήπεδο. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αλλά δεν έχω ενημέρωση αν θα πρέπει να κλείσει το Τσίρειο».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ