aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜιχαηλίδης: «Από τη χαλίτικη γη στο Πεντάκωμο, 27 χρόνια μετά στον Κόρνο»

Μιχαηλίδης: «Από τη χαλίτικη γη στο Πεντάκωμο, 27 χρόνια μετά στον Κόρνο»

Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας σε συνάντηση που είχαν υπέγραψαν συμφωνία εκμίσθωσης προς την Ομοσπονδία του τεμαχίου γης στον Κόρνο, στο οποίο θα ανεγερθεί το Αθλητικό Κέντρο Εθνικών Ομάδων, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας για την επόμενη πενταετία.

Ο προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με ανάρτησή του στο Facebook, σχολίασε την εξέλιξη αυτή, που αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της ΚΟΠ για υλοποίηση του μεγάλου στόχου της ανέγερσης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

«Το 1991 είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή να διοριστώ απο την ΚΟΠ στη σημαντική θέση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Εθνικής Ανδρών! Έμεινα εκεί για 5.5 χρόνια, όταν υπέβαλα παραίτηση μετά το περιβόητο εκείνο παιγνίδι με την Εθνική Βουλγαρίας 1-3 στο Τσίρειο Στάδιο…

Με οδηγία του τότε προέδρου ΚΟΠ Μάριου Λευκαρίτη, το 1992 ψάξαμε και ανακαλύψαμε χαλίτικη γη στο Πεντάκωμο για το εθνικό κέντρο της Ομοσπονδίας. Πήγαμε μάλιστα με τον τότε έφορο Εθνικών Ανδρών Λοΐζο Τύμβιο, στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και ζητήσαμε το κομμάτι γης. Ο υπουργός το παραχώρησε τότε στην ΚΟΠ, αλλά το χάσαμε μερικά χρόνια αργότερα, αφού όχι μόνο δεν το αξιοποίησε η Ομοσπονδία αλλά ούτε καν το περιφράξαμε τυπικά… Έκτοτε φυσικά δεν έγινε τίποτα για εθνικό κέντρο ΚΟΠ.

Ο Θεός με αξίωσε και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό, να ηγούμαι του ΔΣ σαν πρόεδρος ΚΟΑ τώρα, 27 ολόκληρα χρόνια μετά, και να υπογράφω τη μίσθωση γης για τη δημιουργία εθνικού κέντρου της Ομοσπονδίας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Βρεθήκαμε προχθές με τον πρόεδρο ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και υπογράψαμε τα σχετικά έγγραφα, για να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο έργο που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ‘Hat Trick’ της UEFA.

Συγχαρητήρια σε όλους κι εύχομαι το πολυπόθητο έργο να προχωρήσει, να τελειώσει και σύντομα να φιλοξενήσει όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας μας!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ