aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣMετεγγραφές Ιανουαρίου: 50 παρά μία, το άλλαξαν και πάτησαν γκάζι

Mετεγγραφές Ιανουαρίου: 50 παρά μία, το άλλαξαν και πάτησαν γκάζι

Η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου 2023 ανήκει στην ιστορία. Μετά τις 31 Ιανουαρίου, οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα σ’ ένα τριήμερο, μέχρι και προχθές Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, να προσθέσουν εάν το επιθυμούσαν στο ρόστερ τους άνεργο ποδοσφαιριστή. Διαπίστωση; Καμιά δεν το έπραξε, γνωρίζοντας πως για να είναι άνεργος, ήταν σε αδράνεια για καιρό και δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο μιας τέτοιας μετεγγραφής. Γι’ αυτό, ό,τι έγινε, έγινε μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Με νέα ρόστερ, λοιπόν, οδεύουν οι ομάδες στην τελική ευθεία της σεζόν, με την προσδοκία από πλευράς προπονητών και διοικούντων οι αποφάσεις τους να τους βρουν σωστούς. Να διαφοροποιηθεί δηλαδή προς το καλύτερο το ρόστερ, πιο ποιοτικό και ικανό να οδηγήσει την ομάδα τους σε υλοποίηση των στόχων της.

Και οι 14 ομάδες αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους δόθηκε ια να εμβολιάσουν το ρόστερ τους με νέους ποδοσφαιριστές. Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, προχώρησαν σε μετεγγραφές. Εάν θα τους δικαιώσουν οι παίκτες που απόκτησαν, εάν θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τα αγωνιστικά τους δεδομένα θα το δείξει ο χρόνος.

Πενήντα παρά μία μετεγγραφές υλοποίησαν οι ομάδες, με τις πλείστες να εξαντλούν και τις τέσσερις που τους έδινε το δικαίωμα της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου. Ο Άρης, είναι η ομάδα που πραγματοποίησε τις λιγότερες, μόλις μία. Ακόμη, διαπίστωση είναι ότι, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν αγωνίζονται μεσοεπιθετικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ που οδηγούν την κούρσα, βρίσκονται σήμερα στις θέσεις ένα και δύο στην βαθμολογίας, πρόσθεσαν στο δυναμικό τους μόνο επιθετικούς. Αυτή της Λάρνακας τους Γιάκολις, Χρόμοφ, Νίκολιτς και αυτή της Λευκωσίας τους Μπεν και Μακέντα. Όσον αφορά στη θέση του τερματοφύλακα, μόνο η Πάφος FC προχώρησε σε μετεγγραφή, αυτή του Ίβιτσα Ίβουσιτς. Η επιστροφή του Χαράλαμπου Κυριακίδη στην Ομόνοια, από την Ομόνοια Αραδίππου που αγωνίστηκε ως δανεικός, δεν θεωρείται μετεγγραφή.

Ήδη κάποιοι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές έκαναν με το «καλημέρα» αισθητή την παρουσία τους, όπως ο Μραζ στην Ανόρθωση, που πέτυχε χατ-τρικ στο ντέρμπι με αντίπαλο την Ομόνοια. Και οι Μπεν και Μακέντα στον ΑΠΟΕΛ έδειξαν ικανοί να βοηθήσουν. Γνώριμοι και με πολύ καλό βιογραφικό. Το ίδιο και ο Γιάκολις στην ΑΕΚ. Κάποιοι άλλοι είτε ακόμη δεν έκαναν ντεμπούτο είτε ψάχνονται να προσαρμοστούν στα δεδομένα της νέας τους ομάδας.

Απ’ εδώ και πέρα, σχεδόν ένα τετράμηνο, θα κριθούν τα πάντα για τους στόχους της κάθε ομάδας. Χωρίς να υπάρχει, πλέον, η δυνατότητα εξωτερικών διορθωτικών κινήσεων. Τα ρόστερ που διαθέτουν σήμερα, είναι αυτά που θα τις οδηγήσουν μέχρι τέλους, με την προσδοκία να πετύχουν. Άλλες για την διεκδίκηση του τίτλου πρωταθλήματος, του κυπέλλου, ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, παρουσίας στην εξάδα και όπου τους βγάλει η συνέχεια και άλλες για αποφυγή του υποβιβασμού. Ναι μεν ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, όμως όσο περνούν οι αγωνιστικές η απόσταση για τον τερματισμό μικραίνει και ο κάθε βαθμός κρίνεται σημαντικός και το κάθε λάθος ίσως να μην μπορεί να διορθωθεί.

Μπρούνο Φελίπε: Η μετεγγραφή που συζητήθηκε πιο πολύ

Η μετεγγραφή που αποτέλεσε θέμα συζήτησης ήταν αυτή του Μπρούνο Φελίπε από την Ομόνοια στην Πάφος FC. Ο Βραζιλιάνος, κορυφαίος των πρασίνων στο πρώτο μισό της σεζόν με 8 γκολ και ασίστ, μετακινήθηκε από τη Λευκωσία στην Πάφο, με τον παφιακό σύλλογο να δαπανεί ένα ποσό κοντά στο €1.000.000, το οποίο μπορεί να αυξηθεί με τα μπόνους που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Μια κίνηση που έγινε στην εκπνοή  της μετεγγραφικής περιόδου. Μετακίνηση ποδοσφαιριστών από μια κυπριακή ομάδα σε άλλη είχαμε κι άλλες, κυρίως με τη μορφή δανεισμού.

Untitled 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ