aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜετεγγραφές: Άνοιξε σήμερα και επίσημα το «παζάρι»

Μετεγγραφές: Άνοιξε σήμερα και επίσημα το «παζάρι»

Άνοιξε από σήμερα και επίσημα η πρώτη μετεγγραφική περίοδος και θα διαρκέσει σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΟΠ μέχρι και την 31η Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός ακόμη μηνός καθώς τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του καλοκαιριού. Επίσης, από σήμερα και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020 μπορούν να πραγματοποιηθούν υποσχετικές μετεγγραφές.

Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανονισμούς Εγγραφών και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών που ισχύουν για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-21 και οι οποίοι έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεταγραφικής περιόδου μπορούν να διενεργηθούν:

  1. Μετεγγραφές επαγγελματιών Κυπρίων ποδοσφαιριστών,
  2. Μετεγγραφές επαγγελματιών κοινοτικών ποδοσφαιριστών,
  3. Μετεγγραφές επαγγελματιών ξένων ποδοσφαιριστών,
  4. Μετεγγραφές ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών,
  5. Μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών οι οποίοι ταυτόχρονα με την μεταγραφή αποκτούν τη επαγγελματική ιδιότητα, σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο των παρόντων κανονισμών.
  6. Εγγραφές Μη Κυπρίων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών που είναι εγγεγραμμένοι σε αλλοδαπή Ομοσπονδία.

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Α Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους, Κύπριους Ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες και επαγγελματίες, Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες και επαγγελματίες και μέχρι 5 ξένους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Τα σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης έκαστου Πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα, να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών την ΚΟΠ, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είχαν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα Πρωταθλήματος της ΚΟΠ ή αλλοδαπής Ομοσπονδίας, κατά τους τελευταίους 30 μήνες πριν από το τέλος Μαΐου έκαστης αγωνιστικής περιόδου. Σε περίπτωση που στην πιο πάνω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ήταν εγγεγραμμένοι στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ όπως προβλέπεται πιο πάνω, ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν πριν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Σωματεία Α’ Κατηγορίας:

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους, Κύπριους Ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες και επαγγελματίες, Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες και επαγγελματίες και μέχρι 5 ξένους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Τα σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 25 επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης έκαστου  Πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα, να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών την ΚΟΠ.

Σωματεία Β’ Κατηγορίας

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους, Κύπριους και Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες και 2 ξένους ποδοσφαιριστές. Τα σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 16 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης έκαστου πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα, ήταν εγγεγραμμένοι σε σωματείο στην Κύπρο.

Σωματεία Γ’ Κατηγορίας

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας μπορούν να έχουν στην δύναμη τους, Κύπριους και Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες. Τα σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Γ κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 8 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης εκάστου πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 6 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα, ήταν εγγεγραμμένοι σε σωματείο στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ