Μετεγγραφικό «δώρο» της ΚΟΠ!

Ανοικτά τα γραφεία της αύριο, 1η του χρόνου, κάτι που δίνει μία ημέρα παραπάνω για εγγραφές παικτών πριν από τα ματς του ερχόμενου Σαββατοκύριακου

Αρχίζει αύριο, 1η Ιανουαρίου 2021 η χειμερινή μεταγραφική περίοδος η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 του μήνα. Η 1η Ιανουαρίου 2021 είναι επίσημη αργία, όμως όπως ανακοίνωσε η ΚΟΠ, στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει τα Σωματεία της, για σκοπούς της μετεγγραφικής περιόδου το αρμόδιο τμήμα του γραφείου της θα λειτουργήσει από τις 9:00 μέχρι τις 17:00.

Έτσι, ενώ τα σωματεία θα είχαν μόνο την Παρασκευή διαθέσιμη για εγγραφές παικτών, πριν από τα ματς του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, θα έχουν διαθέσιμη και την Πέμπτη. Κάτι που μπορεί να αποδειχτεί βοηθητικό στην προσπάθειά τους να έχουν διαθέσιμους κάποιους από τους νεοαποκτηθένες.

«Ήδη τα Σωματεία έχουν ενημερωθεί με εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, με την πιο πάνω διευθέτηση, δεν τροποποιούνται τα όσα αναφέρονται στην Προκήρυξη του κάθε Πρωταθλήματος, αναφορικά με τους καταλόγους και την ώρα που θα πρέπει να τους υποβάλουν τα Σωματεία, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να δηλώσουν 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς εγγραφών / μεταγραφών, τα σωματεία Α Κατηγορίας μπορούν να εγγράψουν μέχρι τέσσερις (4) επαγγελματίες είτε ξένους ποδοσφαιριστές είτε κοινοτικούς, είτε Κύπριους είτε από αλλοδαπή Ομοσπονδία με βάση διεθνή μετεγγραφή, είτε με μετεγγραφή από άλλο μέλος της ΚΟΠ, ανεξάρτητα αν έχουν αγωνιστεί ή όχι σε Πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΚΟΠ ή η αλλοδαπή Ομοσπονδία.

Τα σωματεία Γυναικείου, Futsal, Β’  και Γ’ Κατηγορίας δικαιούνται να εγγράψουν μέχρι δύο ποδοσφαιριστές / ποδοσφαιρίστριες.

Σωματείο που δεν έχει συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών στη δύναμη του, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, κατά την πρώτη μεταγραφική περίοδο, θα δικαιούται να το πράξει στη δεύτερη μετεγγραφική περίοδο μέσα στα πλαίσια των μετεγγραφών που δικαιούται αφού τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που λαμβάνει μέρος», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ