aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜερκής στους Αζέρους: «Δεν έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία»

Μερκής στους Αζέρους: «Δεν έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία»

Ίσες πιθανότητες πρόκρισης σε ΑΕΛ και Καραμπάχ έδωσε ο Γιώργος Μερκής. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ξέρει από πρώτο χέρι τι θα αντιμετωπίσουν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού στο σημερινό παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν και κληθείς από τους Αζέρους να τοποθετηθεί για το αγωνιστικό αλλά και το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο πρώτο παιχνίδι δεν φοβήθηκε να πει την άποψή του.

«Στον πρώτο αγώνα, η ΑΕΛ φαινόταν καλύτερη. H Καραμπάχ δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο ήταν πριν από δύο χρόνια, ωστόσο αυτή η ομάδα έχει πάντα καλούς παίκτες. Όσο για το περιστατικό τα τελευταία λεπτά, είμαι ενάντια σε αυτό που αντιμετώπισαν κάποιοι από τους παίκτες της Καραμπάχ. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η ομάδα σκόραρε στα τελευταία λεπτά και πανηγύριζαν το τέρμα, ωστόσο, ορισμένοι από τους παίκτες της Καραμπάχ δεν έδειξαν επαγγελματισμό. Γενικά και οι δύο ομάδες συμπεριφέρθηκαν καλά. Δεν υπήρξαν καυγάδες ή άλλα προβλήματα μεταξύ των παικτών. Και αυτό είναι καλό. Για αυτό και το περιστατικό έλαβε τέλος άμεσα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Μερκή.

Ακολούθως οι Αζέροι κάνουν λόγο για γιουχαΐσματα από την εξέδρα της ΑΕΛ, όπου υπήρχαν όπως υποστηρίζουν και ορισμένοι Αρμένιοι οπαδοί και ζήτησαν ένα σχόλιο από τον πρώην άσο του ΑΠΟΕΛ.

«Όπως και να έχει, ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να παραμείνουν επαγγελματίες. Φυσικά, είναι λάθος οι οπαδοί να τους προσβάλλουν. Πρέπει, όμως, να μην αντιδρούν για μην επιδεινώνουν την κατάσταση».

Ερωτηθείς κατά πόσο οι εντάσεις σε αγώνες κυπριακών ομάδων με αυτών του Αζερμπαϊτζαν θα σταματήσουν στο μέλλον, απάντησε: «Δεν έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Και το Αζερμπαϊτζάν, αντίθετα, έχει πολύ καλές σχέσεις με αυτήν τη χώρα. Μάλλον κατάλαβες τι θέλω να πω», ήταν η απάντηση του δυναμικού στόπερ που ύψωσε ελληνική σημαία μετά την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Ταφίκ Μπαχράμοφ» και αμέσως ο Αζέρος δημοσιογράφος άλλαξε θέμα συζήτησης και επικεντρώθηκε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Τι πιθανότητες πρόκρισης δίνεις στην ΑΕΛ; «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πιθανότητες για τις δύο ομάδες είναι ίδιες. Η ΑΕΛ πρέπει να είναι πιο ήρεμη και να παίξει το παιχνίδι που μας συνήθισε την περασμένη σεζόν. Η ΑΕΛ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Αν βρουν χώρους, γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Ο Μάνουελ Τόρες είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά»

Ο ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο έπαιζε στο παρελθόν η Καραμπάχ ήταν πιο αδύναμος από τη φετινή ΑΕΛ; «Όχι, η ΑΕΛ δεν είναι ισχυρότερη από τον τότε ΑΠΟΕΛ, αλλά, όπως είπα, η σημερινή Καραμπάχ δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πριν από δύο χρόνια. Θα συμβούλευα την ΑΕΛ να παίξει στο Μπακού ήρεμα και ψύχραιμα. Είμαι σίγουρος ότι ο Ντούσαν Κέρκεζ γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να κάνει η ομάδα του», κατέληξε ο Μερκής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ