aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜερκής: «Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε ξανά - Με ήθελε η Ανόρθωση, δεν ήθελα εγώ»

Μερκής: «Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε ξανά – Με ήθελε η Ανόρθωση, δεν ήθελα εγώ»

Για το ενδιαφέρον του Πανιωνίου όταν ήταν ακόμα 21 χρονών μίλησε στον «Active» και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο Γιώργος Μερκής. Τόνισε παράλληλα πως ΑΠΟΕΛ προσπάθησε δις (2009-10 και 2011-12) να τον εντάξει στο δυναμικό του, πριν τελικά ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του το 2016.

Μίλησε επίσης για το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης πέρσι, όταν και έληξε το συμβόλαιο του με τους γαλαζοκίτρινους, ωστόσο ο ίδιος δεν ήθελε να κάνει μια τέτοια κίνηση ξανά στην καριέρα του.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Μερκής:

Για άλλες προτάσεις από Κύπρο και εξωτερικό: «Όταν ήμουν 21 χρονών υπήρξε ανεπίσημο ενδιαφέρον από τον Πανιώνιο, αλλά τότε δεν ήταν εύκολο να πάρεις μετεγγραφή στο εξωτερικό. Έπρεπε να στείλεις DVD ή κασέτες για να σε δουν. Δεν μπορούσαν να σε δουν αλλιώς, δεν ήταν τόσο ανοιχτό το παζάρι. Τότε έπαιζαν μόνο πέντε κοινοτικοί στις ομάδες, δεν ήταν εύκολο.

Στην Κύπρο όμως είχα κάποιες προτάσεις. Υπήρχε και στο παρελθόν ενδιαφέρον από τον ΑΠΟΕΛ, ακόμη δύο φορές. Τη μια φορά μετά τον τελικό του 2009-10, την αρνήθηκα εγώ και μετά το 2011-12, όταν υπήρχαν κάποια προβλήματα στον Απόλλωνα και πάλι ήμουν κοντά στον ΑΠΟΕΛ αλλά δεν προχώρησε. Μόνο από τον ΑΠΟΕΛ υπήρξε κάτι επίσημο, αν και ενδιαφέρον υπήρχε γενικά.

Πέρσι με τη λήξη του συμβολαίου μου υπήρξε ένα ενδιαφέρον από την Ανόρθωση αλλά έδειξα σεβασμό στον ΑΠΟΕΛ. Δεν ήθελα να κάνω τέτοια κίνηση. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ μου έχει δείξει μεγάλη αγάπη και ήθελα να δείξω σεβασμό. Ήξερα ότι ερχόταν το τέλος και δεν θα είχα τον χρόνο να κερδίσω τον κόσμο της Ανόρθωσης. Ήταν μια διαδικασία ψυχοφθόρα που την πέρασα με τη μετακίνηση μου από τον Απόλλωνα στον ΑΠΟΕΛ και δεν ήθελα να την ξαναζήσω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ