aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΜερκής: «Εχθρική ατμόσφαιρα στο Αζερμπαϊτζάν, θεωρούν την Τουρκία “μητέρα πατρίδα” τους»

Μερκής: «Εχθρική ατμόσφαιρα στο Αζερμπαϊτζάν, θεωρούν την Τουρκία “μητέρα πατρίδα” τους»

Για το ζευγάρωμα της ΑΕΛ με την σε Καραμπάχ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Μερκής. Όπως ανέφερε οι Αζέροι θεωρούν την Τουρκία αδελφική χώρα και “μητέρα πατρίδα” τους και ίσως προκαλέσουν. Τόνισε πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Αζερμπαϊτζάν θα είναι εχθρική, και θα πρέπει όλοι στην ΑΕΛ να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Μερκής:

Για την Καραμπάχ που είναι αντίπαλος της ΑΕΛ και την έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές με τον ΑΠΟΕΛ: «Την Καραμπάχ την αντιμετώπισα τέσσερις φορές σε μία σεζόν πριν από δύο χρόνια. Μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ρόστερ παικτών ακριβών συγκριτικά με την Κύπρο. Τα λεφτά δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά επενδύουν, έχουν καλή έδρα και μέχρι τότε που τους παίξαμε ως ΑΠΟΕΛ, δεν είχαν χάσει για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Η ΑΕΛ πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, η Καραμπάχ έχει εμπειρία από Ευρώπη και θα χρειαστεί να δείξουν μεγάλο κουράγιο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο στο Αζερμπαϊτζάν είναι εχθρική. Είναι αδελφική χώρα με την Τουρκία, με την οποία ως Κύπρος έχουμε προβλήματα πολιτικά και το χρησιμοποιούν κι αυτό ως κίνητρο. Θεωρούν την Τουρκία “μητέρα πατρίδα” τους, ίσως να προκληθούν κάποιοι γενικά στις κερκίδες. Στο παιχνίδι μέσα οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες. Πρέπει να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και να τα δώσουν όλα. Με όσα έδειξε ο Ντούσαν Κέρκεζ και τη σοβαρή δουλειά που κάνει, μπορεί η ΑΕΛ να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο».

Για το περιστατικό με την ελληνική σημαία: «Ζήτησα φάουλ και φώναξα όταν έπεσα κάτω και ήθελα να υποδειχθεί η παράβαση και μου είπε ο Αζέρος ο αντίπαλος “σήκω μην κλαις σαν κοριτσάκι”. Εγώ θυμήθηκα όταν σήκωσαν σημαίες του ψευδοκράτους, αλλά τις κατέβασαν μετά από παρεμβάσεις επειδή απαγορεύεται και είχα στο μυαλό μου όλο αυτό. “Εγώ δεν κλαίω, είμαι Έλληνας”, του απάντησα και μου είπε “θυμάσαι τι σας έκαναν οι Τούρκοι;”. Ήθελα να σηκωθώ να τον κτυπήσω, ήθελα τόσο πολύ να αντιδράσω αλλά άντεξα στις προκλήσεις για να μην δεχθώ αποβολή, ήθελα τόσο πολύ να περάσουμε, να τρέξω στην κερκίδα να πάρω τη σημαία και να πανηγυρίσω. Ένιωσα την ανάγκη να εκδικηθώ με αυτόν τον τρόπο και να δείξω ότι είμαστε εδώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ