aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΜέγας είσαι Άρη και θαυμαστά τα έργα σου! (vid)

Μέγας είσαι Άρη και θαυμαστά τα έργα σου! (vid)

Μέγας Άρης υπέτεξε και τη Δόξα στο Μακάρειο! Παρά το ότι έχανε μέχρι το 86’ λεπτό, έφερε «τούμπα» το ματς με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (86’ και 89’) και επικράτησε τελικά της ομάδας της Κατωκοπιάς με 2-1. Ο Στεπίνσκι με το πέμπτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα, έφερε αρχικά το ματς στα ίσα, και ο Σικόρσκι ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η λεμεσιανή ομάδα με το τέταρτο φετινό της τρίποντο σε σύνολο έξι αγώνων φτάνει τους 13 βαθμούς και ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας στο -1 από την κορυφή και την ΑΕΚ.

Στους έξι βαθμούς μένει η προσφυγική ομάδα, που παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ έχασε το υπέρ της αποτέλεσμα μέσα από τα… χέρια στο τέλος. Γνώρισε τη δεύτερη μόλις φετινή της ήττα, μετά από αυτή κόντρα στην Ομόνοια, και παραμένει στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Με το… δεξί μπήκε στην αναμέτρηση η Δόξα, η οποία κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού από του 7ο μόλις λεπτό. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανάνε πήγε στο τοίχος, ο ίδιος όμως πήρε το ριμπάουντ και με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε νίκησε τον Βάνα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Άρης στη συνέχεια προσπάθησε να ανεβάσει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει επιθετικές προϋποθέσεις, ωστόσο αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα. Αντίθετα η ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν πιο επικίνδυνη, ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις, όμως και αυτή είχε θέμα στη δημιουργία. Ως αποτέλεσμα αμφότερες οι δύο ομάδες απείλησαν ελάχιστα τους δύο τερματοφύλακες και κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.

Ορεξάτος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Άρης. Οι ποδοσφαιριστές του Λιάσου Λουκά είχαν διάθεση να επιτεθούν, ήταν πιο απειλητικοί απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ξανά αντιμετώπισαν δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων, παρά το γεγονός ότι πατούσαν με περισσότερη ευκολία στην περιοχή του Σισκόφσκι. Η Δόξα από την πλευρά της οπισθοχώρησε αισθητά, προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα αμυνόμενη και «χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις.

Στο 60’ ο προπονητής των λεμεσιανών έμελλε να κάνει τη διπλή κίνηση που θα άλλαζε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας του. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπαμπίκα και Σικόρσκι. Ο πρώτος δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ήταν ιδιαίτερα κινητικός, ενώ ο δεύτερο ήταν αυτός που σκόραρε το δεύτερο γκολ των πρασίνων και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Άρης ανέβασε σταδιακά την ένταση, πίεσε και έκλεισε στα καρέ της την ομάδα της Κατωκοπιάς και έψαξε διακαώς για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο άργησε άλλα… ήρθε. Στο 86’ ο συνήθης ύποπτος σκόρερ της ομάδας Στεπίνσκι με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού έφερε το ματς στα ίσα, φτάνοντας στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

Τρία λεπτά αργότερα (89’) ο Σικόρσκι έφερε «τούμπα» το ματς με κοντινό πλασέ, μετά την ασταθή απόκρουση του Σισκόφσκι στο σουτ του Στεπίνσκι. Η Δόξα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο χρόνο που είχε απομείνει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα, Λαφράνς, Καραμανώλης, Αντενόν, Οικονομίδης (69′ Ολιβέιρα), Αντάμοβιτς, Ασαμόα, Ανάνε, Μπλαντέ (65′ Σάσι), Σαντίκ.

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βάνα, Γιαγκό, Λόπες (86′ Ανδρέου), Σίλντεφελντ, Καζού, Μπογκντάν (86′ Μπράουν), Γκαρθία, Φράγκου (60′ Σικόρσκι), Πατσιέκο (69′ Ντελμίρο), Κβάσουκ (60′ Μπαμπίκα), Στεπίνσκι.

Σκόρερ: Ανάνε 7′ / Στεπίνσκι 86′, Σικόρσκι 89′

Κίτρινες: Καραμανώλης, Σαντίκ / Μπονγκτάν (τρίτη), Κβάσουκ, Σικόρσκι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio.

AVAR: Δημητρίου Βασίλης.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Δόξα με τον Ανάνε. Μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του παίκτη από το Μπενίν που βρήκε στο τοίχος, ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

11′ Εκτός περιοχής σουτ του Γκαρθία, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

15′ Σουτ απόπλάγια θέση του Οικονομίδη, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

18′ Ωραία κίνηση του Κβάσουκ, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, άουτ.

19′ Δυνατό μακρινό σουτ του Αντάμοβιτς, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Βάνα.

27′ Νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανάνε, έβγαλε με δυσκολία ο Βάνα. Πήρε το ριμπάουντ ο Αντενόν που από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα έξω.

29′ Στην περιοχή ο Σαντίκ μετά από πάσα του Ανάνε, γύρισε και έκανε το σουτ. Σε ετοιμότητα ο Βάνα, μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια.

30′ Μακρινό σουτ του Σαντίκ, προσπάθησε  να ξεγελάσει τον Βάνα που μπλόκαρε.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Μπονγκτάν για φάουλ στον Μπαλντέ.

39′ Κίτρινη κάρτα και στον Κβάσουκ.

40′ Σουτ του Οικονομίδη μακρινό, πάνω από τα δοκάρια.

-Χωρίς καθυστερήσεις.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

-Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

48′ Εκτέλεσε το κόρνερ ο Πατσιέκο, πήρε την κεφαλιά ο Σίλντεφελντ, μπλόκαρε ο Σισκόφσκι.

53′ Κίτρινη κάρτα στον Καραμανώλη.

53′ Νέα κεφαλιά του Σίλντεφελντ μετά από εκτέλεσε κόρνερ, πάνω από τα δοκάρια.

60′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη, Σικόρσκι αντί Φράγκου και Μπαμπίκα αντί Κβάσουκ.

61′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Μπαμπίκα έκανε το σουτ από πλάγια θέση, πέρασε διαγώνια η μπάλα, δεν πρόλαβε o Καζού να μπει στην πορεία της και να της δώσει πορεία προς τα δίκτυα.

65′ Σάσι στη θέση του Μπαλντέ, αναγκαστική αλλαγή για τη Δόξα.

69′ Ντελμίρο εντός, Πατσιέκο εκτός για τον Άρη. Ολιβέιρα εντός, Οικονομίδης εκτός για τη Δόξα.

78′ Επικίδυνο γύρισμα του Μπαμπίκα, απομάκρυνε η άμυνα της Δόξας.

80′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Σικόρσκι βρέθηκε απέναντι από τον Σισκόφσκι, μετά από πάσα του Σίλντεφελντ, τον σταμάτησε ο Σκοπιανός τερματοφύλακας. Ο Στεπίνσκι πήρε το ριμπάουντ, τον σταμάτησε και αυτόν ο Σισκόφσκι.

86′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη, Ανδρέου και Μπράουν αντί Λόπες και Μπογκντάν.

86′ 1-1 ΓΚΟΛ Φέρνει στα ίσα το ματς ο Στεπίνσκι με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού.

89′ 1-2 ΓΚΟΛ Το γυρίζει ο Άρης, με τον Σικόρσκι. Από κοντά ο επιθετικός των φιλοξενουμένων εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σισκόφσκι στο σουτ του Στεπίνσκι και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

90′ Από μια κίτρινη κάρτα σε Σαντίκ και Σικόρσκι.

-Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ