Μεγάλη Εβδομάδα προπονήσεις, αρχές Μαΐου κυπριακό πρωτάθλημα!

Το σενάριο που εισηγείται η ΚΟΠ, εφόσον βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η μπάλα για επανέναρξη του Πρωταθλήματος Cyta και προφανώς των μικρότερων Κατηγοριών, θα στηθεί και πάλι στη σέντρα αρχές Μαΐου. Πληροφορίες του «Goal» κάνουν λόγο πως, η ενημέρωση που έτυχαν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι σωματείων από τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα είναι ότι, 10-14 Απριλίου θα αρχίσουν προπονήσεις οι ομάδες και το Σαββατοκύριακο 1-2-3 Μαΐου να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Αυτό είναι το σενάριο που «παίζει» και το οποίο είναι υπό την αίρεση, αναλόγως της κατάστασης που θα επικρατεί εκείνη την περίοδο με τον κορωνοϊό. Με την ευχή δηλαδή ότι, θα έχουμε ύφεση των κρουσμάτων, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα είναι σε θέση αρχικά οι ομάδες να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Βάσει του πιο πάνω σεναρίου, θα δοθεί ένα διάστημα τριών εβδομάδων στις ομάδες να κάνουν μίνι προετοιμασία και να ριχτούν εκ νέου στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η κατάσταση θα αξιολογείται συνεχώς και αναλόγως η ΚΟΠ θα ανάψει ή όχι το πράσινο φως, αρχικά για τις προπονήσεις και ακολούθως για τους αγώνες. Για να ολοκληρωθεί εγκαίρως η σεζόν, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου που έθεσε ως στόχο ο UEFA, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνονται αγώνες και μεσοβδόμαδα.

Σύμφωνα και με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Αντώνη Κέζο, «οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της UEFA διέψευσε δημοσιεύματα ότι, πρότεινε στις Ομοσπονδίες εάν δεν μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημά τους, ο πρωταθλητής να αναδειχτεί αυτός που βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία. «Έχω διαβάσει και έχω ακούσει κάποια fake news ότι, η UEFA θα δώσει οδηγίες στις Ομοσπονδίες να τερματίσουν τώρα τα πρωταθλήματα και να αποφασίσουν πως, πρωταθλήτριες είναι οι ομάδες που είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση. Μπορώ να πω ότι δεν είναι αλήθεια. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα», απάντησε ο Σέφεριν.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ