aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜε τον Δανό… ονειρεύεται η ΕΝΠ!

Με τον Δανό… ονειρεύεται η ΕΝΠ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Χίλιοι οπαδοί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου πανηγύρισαν στο «Τάσος Μάρκου» με την ψυχή τους, την προχθεσινή πρόκριση στους «4» του κυπέλλου, που επιτεύχθηκε εις βάρος της Πάφος FC (2-2, 1-1). Η ομάδα τους είχε 17 χρόνια, από την περίοδο 2001-02, να φτάσει τόσο μακριά στον θεσμό και πλέον τα όνειρα για ακόμη πιο μακρινό ταξίδι δεν απαγορεύονται.

Οι βυσσινί άλλωστε φαίνεται ότι κερδίζουν το στοίχημα που έβαλαν με την επιστροφή τους στην Α’ Κατηγορία: Να αποκτήσουν την παλιά αίγλη τους, που είχε χαθεί κατά την τελευταία δεκαετία. Όταν δηλαδή ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι στους «μεγάλους» και χτυπούσαν κάθε παιχνίδι, κυρίως στο Παραλίμνι. Κάτι που -ειδικά- με τον ερχομό του Κάριτ Φελκ (φωτό δεξιά) άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Το μαρτυρά ο αποκλεισμός των Ανόρθωσης και Πάφος FC στο κύπελλο, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όπως: Ανόρθωση 1-1, ΑΕΚ 2-1 και Ομόνοια 1-1. Επίσης, το 0-2 από τον Απόλλωνα ήταν «μαγική εικόνα», ενώ οι ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ ίδρωσαν να φτάσουν στο 0-2 και στο 1-2, αντιστοίχως.

Το δείγμα λοιπόν μαρτυρά ότι η Ένωση του Δανού προπονητή, μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε όποιον αντίπαλο βρεθεί στον δρόμο της στην ημιτελική φάση. Προς το παρόν, όμως, για την τεχνική ηγεσία προέχει η επικέντρωση στα πλέι άουτ. Τη Δευτέρα είναι ορισμένο το σημαντικό ματς της 1ης αγωνιστικής της β’ φάσης με τη Δόξα, που θα διεξαχθεί στο «Τάσος Μάρκου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ