aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜε την ταυτότητα δεν παίζεις ποδόσφαιρο…

Με την ταυτότητα δεν παίζεις ποδόσφαιρο…

Πόσοι ξένοι/κοινοτικοί, πιστεύετε, πρέπει να αγωνίζονται στην Α΄ Κατηγορία; Να διατηρήσουμε το καθεστώς των 15 στους αγώνες πρωταθλήματος ή μήπως πρέπει να εναρμονιστούμε με τις ευρωπαϊκές λίστες που προϋποθέτουν την παρουσία 17;

Οι απόψεις διίστανται. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε άλλο παρά ορθή προσέγγιση των πραγμάτων είναι η δαιμονοποίηση των λεγεωνάριων και η εκτίμηση ότι από τον δικό τους αριθμό εξαρτάται (εξ ολοκλήρου) η ανάδειξη ή όχι Κύπριων παικτών. Ασε που στον Κατάλογο Β΄, προστίθενται ένα σωρό ξένοι/κοινοτικοί παίκτες, χωρίς κανενός να ιδρώνει το αφτί.

Όταν ένας γηγενής αποδείξει ότι αξίζει ευκαιριών και πολύ περισσότερο την καθιέρωση, κανένας ξένος δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο. Τα παραδείγματα αρκετά. Φτάνει να δουλέψουμε σοβαρά σε βάθος, με πίστη και όραμα.

Πέραν από τη φετινή προοπτική των πέντε ομάδων στους ομίλους των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, άρα και αυξημένες υποχρεώσεις, καταγράφηκαν περιπτώσεις που Κύπριοι αξίωναν (ιδιαίτερα κατά το παρελθόν) παράλογα πράγματα, χρησιμοποιώντας την ταυτότητά τους και τίποτα άλλο. Τώρα, γνωρίζοντας ότι στη θέση τους μπορεί να έρθει κοινοτικός με λιγότερα χρήματα, όχι μόνο γίνονται πιο λογικοί, αλλά δουλεύουν ακόμα περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ