aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜε την Ανόρθωση του Τιμούρ: Όχι ο ΑΠΟΕΛ, ναι ο Αυγουστή

Με την Ανόρθωση του Τιμούρ: Όχι ο ΑΠΟΕΛ, ναι ο Αυγουστή

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλη ανάγκη για το τρίποντο στο μεθαυριανό ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Για να το πάρει, όμως, θα πρέπει να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει απέναντι στον προπονητή της «Μεγάλης Κυρίας», Τιμούρ Κετσπάγια.

Διότι τρεις διαφορετικοί κόουτς απέτυχαν να τη νικήσουν από την ημέρα που άρχισε η δεύτερη θητεία του Γεωργιανού στους κυανόλευκους. Πρώτος ο Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν τη σεζόν 2019-20. Σε κάτι λιγότερο από 50 ημέρες που έκατσε στον γαλαζοκίτρινο πάγκο, ο Νορβηγός βρήκε δύο φορές την ομάδα της Αμμοχώστου απέναντί του. Τα αποτελέσματά του μία εκτός έδρας ήττα (0-1) και μία εντός έδρας ισοπαλία (0-0).

Ο δεύτερος ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, την περίοδο 2020-21. Ήττα 0-2 στη Λάρνακα και την επομένη πήρε χαρτί απόλυσης. Η σκυτάλη αναφορικά με τις αναμετρήσεις απέναντι στην Ανόρθωση δόθηκε στον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Άρχισε με ισοπαλία στο ΓΣΠ (0-0) για το πρωτάθλημα, αλλά γνώρισε δύο ήττες στα ημιτελικά του Κυπέλλου (0-1 εκτός έδρας, 1-3 εντός έδρας).

Απολογισμός των τριών  δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες απέναντι στην ομάδα του Κετσπάγια. Ωστόσο υπάρχει ένα άλλο στατιστικό που δίνει ελπίδες στον ΑΠΟΕΛ και αφορά στον νυν προπονητή του. Διότι ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι στον Γεωργιανό.

Ο Κύπριος τεχνικός τον νίκησε δύο φορές όταν ήταν στον Απόλλωνα, μία για την περίοδο 2019-20 (2-0, Τσίρειο) και μία για την επόμενη (3-1, «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Φεύγοντας τον περασμένο Νοέμβριο από τους κυανόλευκους της Λεμεσού, έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ και απέναντι στην Ανόρθωση πήρε μία ισοπαλία (0-0) και μία νίκη (2-1), αμφότερες στην «Αρένα».

Πρόκειται λοιπόν για δύο συγκρουόμενες μίνι παραδόσεις. Αν θα ισχύσει αυτή που θέλει τον ΑΠΟΕΛ να μη νικά τον Κετσπάγια στη δεύτερη θητεία του ή αυτή με τον Αυγουστή να κερδίζει, θα το μάθουμε αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ