aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΜε τεσσάρα έβαλε… πλώρη για τετράδα η Ομόνοια! (vid)

Με τεσσάρα έβαλε… πλώρη για τετράδα η Ομόνοια! (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ψέκασε, σκούπισε και… τέλειωσε! Η Ομόνοια επικράτησε 4-1 της Δόξας στο ΓΣΠ για την φάση των «8» του κυπέλλου, και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες θα τα πουν ξανά στις 19 Φεβρουαρίου για τον επαναληπτικό, ο οποίος μετά το σημερινό σκορ, χαρακτηρίζεται ως τυπικού χαρακτήρα. Η ομάδα της πρωτεύουσας ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, και παρά το γεγονός πως η αντίστοιχη της Κατωκοπιάς προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1, οι πράσινοι με δύο γκολ έβαλαν τέλος στα… όποια όνειρα των φιλοξενουμένων.

Το ματς…

Ό,τι δεν έκανε σε 40’ αγώνα η Ομόνοια το έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» ήταν σχεδόν ακίνδυνοι επιθετικά, καθώς απείλησαν για πρώτη φορά στο 34’ με το συρτό σουτ του Ακιντόλα να περνά μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκράσα. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 25΄ και ήταν για τη Δόξα με τον Μέσκα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Παντίλιμον να δηλώνει ετοιμότητα.

Στο 40’ οι «πράσινοι» έλυσαν τον γόρδιο δεσμό με σκόρερ τον Μίκο. Ο Κακουλλής κινήθηκε ωραία στον κενό χώρο έγινε κάτοχος της μπάλας και από πλάγια δεξιά την γύρισε στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Μίκου με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίκτυα της Δόξας. Ήταν το τρίτο εφετινό γκολ του Μίκου με τη φανέλα της Ομόνοιας και πάλι στο κύπελλο, καθώς θυμίζουμε ότι σκόραρε επίσης στο πρώτο ματς με τον Ερμή (5-0) στο «Αμμόχωστος», αλλά και στον επαναληπτικό του ΓΣΠ (3-0).

Πέντε λεπτά αργότερα, δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ διπλασίασε τα τέρματά της με το πρώτο φετινό γκολ του Γιάννη Κούσουλο. Ο Κύπριος διεθνής με κοντινή προβολή πέτυχε το 2-0 και πανηγύρισε αρκετά έντονα. Ωστόσο, όπως φάνηκε από την επαναληπτική προβολή, το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς πριν η μπάλα καταλήξει στον Κύπριο μεσοαμυντικό, είχε χτυπήσει στο χέρι του Ανδρόνικου Κακουλλή.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Δόξα προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι, όμως η Ομόνοια της έκοψε νωρίς την… φόρα. Στο 49’ η ομάδα της Κατωκοπιάς μείωσε (2-1) μετά από δυνατό σουτ του Μπόλιεβιτς, όμως οι πράσινοι στο 52’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1, όταν ο Λούφτνερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γκράσα. Οι παίκτες του Μπεργκ όπως επίσης και ο πάγκος του «τριφυλλιού» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 55’ για πέναλτι μετά από φάουλ του Καρλίτος στον Ακιντόλα, και σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές φάνηκε πως υπήρξε παράβαση. Ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά κίτρινη στον προπονητή τερματοφυλάκων της Ομόνοιας, Λουγκρίδη, για διαμαρτυρίες.

Η ομάδα της πρωτεύουσας δεν σταμάτησε εκεί και στο 61’ ο Κούσουλος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, διαμόρφωσε το 4-1 για τους πράσινους. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε παρά τις καλές στιγμές των γηπεδούχων, και έτσι η Ομόνοια έκανε τη… μισή δουλειά ενόψει του επαναληπτικού.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Παντίλιμον, Μαυρίας (66′ Μανρίκε), Λανγκ, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ (63′ Τιάγκο), Κούσουλος, Τζιωνής, Κακουλής, Ακιντόλα (58′ Μποτεάκ), Μικού.

ΔΟΞΑ (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Γκράσα, Μιντίκκης, Γιούτριτς (76′ Λουίς Κάρλος), Ντερβίτ (76′ Ίταλο), Καρλίτος, Μπόλιεβιτς, Τραϊτσέφσκι, Μέσκα, Ασαμόα (46′ Χαραλάμπους), Παπαφώτης, Ζορζίνιο.

Σκόρερ: 40′ Μίκου, 45′, 61′ Κούσουλος, 52′ Λούφτνερ / 49′ Μπόλιεβιτς

Κίτρινες: – / Aσαμόα, Τραϊτσέφσκι

Αποβολές:

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ Βοηθός: Γεώργιος Σάββα.

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ