aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΜε συνοπτικές διαδικασίες στους «16» η Νέα Σαλαμίνα (pics)

Με συνοπτικές διαδικασίες στους «16» η Νέα Σαλαμίνα (pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Στους «16» του κυπέλλου Coca-Cola βρίσκεται η Νέα Σαλαμίνα μετά το νικηφόρο 2-0 επί της ΠΑΕΕΚ στον αποψινό νοκ άουτ αγώνα ο οποίος διεξήχθη στο «Dimco Αμμόχωστος – Επιστροφή». Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα η ομάδα της Αμμοχώστου επαληθεύοντας τον τίτλο του φαβορί.

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό το πρώτο ημίχρονο με την μπάλα να ήταν στην κατοχή της Νέας Σαλαμίνας, η οποία άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό. Ο Μάατσι στη σέντρα, ο Νεάγκου δεν μπόρεσε να σκοράρει αφού ο Νίμπρα απέκρουσε ασταθώς και ο Μακρίεφ από κοντά άνοιξε το σκορ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ένα λεπτό μετά, ο Πεδρίτο έκανε την σέντρα στην περιοχή και ο Τσιάμης στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 43’ ο Μακρίεφ είχε την ευκαιρία να κάνει τρία τα γκολ της ομάδας του, αλλά το κοντινό πλασέ του απέκρουσε στην γραμμή ο Στυλιανού.

Όπως τέλειωσε το πρώτο, έτσι άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τους ερυθρόλευκους να διαχειρίζονται το σκορ κρατώντας την μπάλα περισσότερο και την ΠΑΕΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Νέα Σαλαμίνα στο 73’ είχε κλασσική ευκαιρία με τον Τσινκουίνι, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως, ο Νίμπρα απέκρουσε στην γραμμή. Μέχρι το τέλος του ματς, δεν άλλαξαν τα δεδομένα και οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους «16» του κυπέλλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην επόμενη φάση βρίσκονται ήδη οι: Καρμιώτισσα, ΑΕΖ, Άρης, Δόξα, ΑΕΚ, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Αναγέννηση Δερύνειας. Μετά από κλήρωση, εισιτήριο χωρίς να λάβουν μέρος στην πρώτη φάση εξασφάλισαν Ολυμπιακός Λευκωσίας, ΑΣΙΛ Λύσης, Εθνικός Άχνας και Εθνικός Άσσιας. Πέρασαν επίσης απευθείας Απόλλων, Ομόνοια  που αγωνίστηκαν στον περσινό τελικό και η ομάδα Fair Play Α’ Κατηγορίας περιόδου 2015 – 16 ΑΠΟΕΛ.

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Μιχαήλ, Τσινκουίνι, Γκράσι, Ελευθερίου, Νεάγκου, Πεδρίτο (65’ Παύλου), Μπεμπέ, Φούσκο, Κούσουλος (83’ Άντονιτς), Μάατσι (77′ Α. Κωνσταντίνου), Μακρίεφ.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Νίμπρα, Κώστα (46’ Μπεχλιβάνης), Γαβριήλ, Τσιάμης, Α. Βασιλείου (14’ Σοφοκλέους), Τσίτας, Ορατίου (58’ Μαξ), Χατζηπαντελίδης, Μπαξεβάνου, Στυλιανού, Παναγιώτου.

Γήπεδο: «Dimco Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Σκόρερ: 32’ Μακρίεφ, 33’ Τσιάμης (αυτογκόλ).

Κίτρινες: Γκράσι, Α. Κωνσταντίνου.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ