aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜε ανατροπή έστειλε τον Ερμή στην Β’ κατηγορία η Ανόρθωση (pics)

Με ανατροπή έστειλε τον Ερμή στην Β’ κατηγορία η Ανόρθωση (pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πέντε γκολ, δύο πέναλτι και ανατροπή με νικήτρια την Ανόρθωση είχαμε στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η «Μεγάλη Κυρία» κέρδισε τον Ερμή με 3-2 και έδωσε την χαριστική βολή στους «φτεροπόδαρους», οι οποίοι υποβιβάστηκαν και βαθμολογικά στην Β’ κατηγορία.

Σκόρερ οι Στεφανέλι (37’), Σίλτελφελντ (52’) και Ντουρίς (πέναλτι 72’) για τους κυανόλευκους, ενώ για τον Ερμή σκόραραν οι Ντε Μέλο (24’) και Μπουλά  (81’).

Τα κεφάλια… των Ντε Μέλο και Στεφανέλι

Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε η Ανόρθωση στην αρχή του αγώνα αλλά χωρίς να καταφέρει να μετουσιώσει την κατοχή της σε κάποιο γκολ. Ο Ερμής έδειχνε απειλητικός στην αντεπίθεση και από μια στημένη φάση κατάφερε να προηγηθεί με τον Ντε Μέλο (24’, 1-0). Μετά το γκολ θα περίμενε κανείς πως η Ανόρθωση θα αντιδρούσε αλλά αντιθέτως, οι «φτεροπόδαροι» πήραν τα πάνω τους και έφτασαν μια ανάσα κι από δεύτερο γκολ (28’ Κατσιατής, 34’ διπλή χαμένη φάση από Φυλακτού και Ντεβέσα).

Στην συνέχεια η Ανόρθωση «κέρδισε» μέτρα στο γήπεδο, γύρισε την μπάλα και κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα με κεφαλιά του Στεφανέλι (37’). Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Στρέπελ άγγιξαν και το δεύτερο γκολ ωστόσο ο Ιωάννου δεν κατάφερε να νικήσει τον Φυρινίδη (40’). Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον αγώνα στο 1-1.

Σοβαρεύτηκε και «καθάρισε» η Κυρία

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Στρέπελ μπήκαν στο γήπεδο πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι ούτως ώστε να φτάσουν στον στόχο της ανατροπής. Η «Κυρία» είχε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να προηγηθεί στο γκολ από στημένη φάση. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το φάουλ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σίλντεφελντ, ο οποίος τέλειωσε με υποδειγματικό πλασέ την φάση (52’, 2-1).

Η κυανόλευκοι ήταν εμφανώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ερμή. Παράλληλα, ο Στεφανέλι κέρδισε πέναλτι (71’) και ο Ντούρις το μετουσίωσε σε γκολ (72’, 3-1) και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στην συνέχεια ο Ερμής το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ έπειτα από εκτέλεση πέναλτι (δεν υπήρχε παράβαση) του Μπουλά (82’, 3-2). Τα δεδομένα δεν άλλαξαν με τον Ερμή να υποβιβάζεται και μαθηματικά στην β’ κατηγορία και την Ανόρθωση να βγάζει άλλη μια «αγγαρεία» με νίκη.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κώστας Ψευδιώτης

Ούτε στον πιο αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα της χρονιάς δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητη η διαιτησία. Ο Κώστας Ψευδιώτης ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού στο 70’ καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι για την Ανόρθωση για χέρι του Ψάλτη, ενώ στο 80’ έδειξε την άσπρη βούλα για λογαριασμό του Ερμή σε μαρκάρισμα του Μπεσάτ στον Μπουλά. Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, όπως έδειξαν και οι επαναληπτικές προβολές δεν άγγιξε καν τον επιθετικό του Ερμή!

Ανόρθωση (Στρέπελ): Δημητρίου, Κοφί, Σίλντενφελντ, Στρούνα, Μπεσάτ, Βίκτορ, Πράνιτς, Μπουφ (63′ Εγγλέζου), Ιωάννου (76′ Παναγιώτου), Στεφανέλι (86′ Κατσιαράβα), Ντούρις.

Ερμής (Δασκαλάκης): Φιρινίδης, Ψάλτης, Κουατσίκα, Μπανούσης, Πηλέας (63′ Μαύρου), Φυλακτού, Μπουλά, Λαγός (54′ Πούννας) , Κατσιατής, Ντεβέσα (75′ Γεωργίου), Ντε Μέλο.

Σκόρερ: 37′ Στεφανέλι, 52′ Σίλντενφελντ, 72′ Ντούρις / 24′ Ντε Μέλο, 81′ Μπουλά

Κίτρινες: Μπουλά / Κοφί, Σίλντενφελντ

Αποβολές:

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης

Α’ Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου

Β’ Βοηθός: Τηλέμαχος Τηλεμάχου

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ