aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜε 10 παίκτες η ΕΝΠ νίκησε την Αλκή

Με 10 παίκτες η ΕΝΠ νίκησε την Αλκή

«Ατσάλινη» η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, πήρε το ντέρμπι της ουράς στο «Τάσος Μάρκου», επικρατώντας με 2-0 της Αλκής και σκοράροντας στο διάστημα που αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα!

Επιτυχία που μπορεί να τη βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Οι βυσσινί έφτασαν στους εφτά βαθμούς και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη χαμένη, η οποία έφυγε με άδεια χέρια από το Παραλίμνι, σε ένα παιχνίδι που πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί σωστά κυρίως όταν έμεινε με παίκτη παραπάνω. Οι κυανέρυθροι έμειναν στους τέσσερις βαθμούς.

Όσο για τους πρωταγωνιστές του αγώνα, αρχή με τον Σίτο Ρίερα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 74’ με εκτέλεση φάουλ, 20 λεπτά μετά την αποβολή του συμποδοσφαιριστή του, Λοΐζου Κοσμά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο, η ψυχολογία έγειρε προς το στρατόπεδο της ομάδας του και στα εναπομείναντα λεπτά έγινε προσπάθεια υπεράσπισης του γκολ και αξιοποίησης του κενού χώρου. Σε μία από τις αντεπιθέσεις, ο Τσιγκόζι Ουντόζι ευστόχησε με πλασέ έπειτα από ασίστ του Αμπαρτζουμιά στο 86’, σκοράροντας για τρίτο σερί παιχνίδι. Πλέον, όλα είχαν κριθεί. Σημαντική στιγμή στο παιχνίδι ήταν και το χαμένο πέναλτι του Ντάνκαν Ρασμούσεν στο 16’, ο οποίος είδε τον Γιώργο Παναγή να του λέει «όχι».

Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι ποδοσφαιριστές του Αντρέ Πάους που είχαν περισσότερο την κατοχή της μπάλας, δίχως ωστόσο να κυριαρχήσουν πλήρως. Πέρα, από το χαμένο πέναλτι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές. Στο 23’ ο Γκονσάλο Σάρατε σούταρε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Ρασμούσεν είχε και άστοχη κοντινή κεφαλιά στο 41’. Από την πλευρά της, η «Αθάνατη» δημιούργησε την καλύτερη στιγμή της στο πρώτο 45λεπτο σε αντεπίθεση με τον Μπελαμεϊρί, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπόρις Κλέιμαν.

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η φιλοξενούμενη που παρουσιάστηκε πιο απαιτητική και απείλησε τέσσερις φορές με τους Καντάτσια (46’, 61’) και Κάρλος (48’, 66’). Εντούτοις, θα μπορούσε να γίνει πιο τολμηρή επιθετικά από το 54’ που απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Τελικά, μίλησε η κλάση του Ριέρα και η ρέντα του Ουντόζι, που έγειραν την πλάστιγγα προς το στρατόπεδο των βυσσινί.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (Πάους): Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Κυριάκου, Αγγελή, Ολίβα, Σάρατε (Κουμή 62’), Μαϊσουράντζε, Κοσμάς, Ουντόζι, Ριέρα (Μουλαζίμης 78’), Ρασμούσεν (Κολοκούδιας 46’)

ΑΛΚΗ (Σπουριδάκη): Παναγή, Κυπριανού, Σερφά, Φλόρες, Χριστοφή, Μπελαμεϊρί, Καντάτσια, Ακόστα (Βασιλείου 84’), Σταύρου, Σπόλιαριτς, Κάρλος (Μ. Ηλία 69’).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Ακόστα, Καντάτσια, Φλόρες, ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κοσμά (2η κίτρινη).

ΘΕΑΤΕΣ: 500.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ