aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΜαζί «πέταξαν» και… δημιούργησαν - Η συνύπαρξη του Σταύρου Σιδερά με τον Σταύρο Παπαδόπουλο

Μαζί «πέταξαν» και… δημιούργησαν – Η συνύπαρξη του Σταύρου Σιδερά με τον Σταύρο Παπαδόπουλο

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η συνύπαρξη του διεθνούς φήμης Κύπριου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Σιδερά με τον κουμπάρο του Σταύρο Παπαδόπουλο χρονολογείται από τα νεανικά τους χρόνια, καθώς και οι δυο μεγάλωσαν στην πόλη του Ζήνωνα, τη Λάρνακα, από όπου μαζί «πέταξαν» για να δημιουργήσουν εκτός Κύπρου. Ο Σταύρος Σιδεράς με τις νότες του (και όχι μόνο), ο δε Σταύρος Παπαδόπουλος με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Η συνύπαρξή τους συνεχίστηκε και στην Ελλάδα και ακόμα συνεχίζεται στη γενέτειρά τους, τη Λάρνακα.

Όμως, πόσοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Σταύρος Σιδεράς πέραν των γνωστών του ταλέντων είχε και… ποδοσφαιρικές πινελιές; Όταν ο κουμπάρος του έφυγε από τον Πεζοπορικό για να συνεχίσει την καριέρα του στον Εθνικό του Πειραιά, ο Σταύρος Σιδεράς έκανε προπονήσεις με την ομάδα του Εθνικού! Ο Σταύρος Σιδεράς, μαζί με τη σύζυγό του, είχε ταξιδέψει ώς την Πάτρα για να δει τον κουμπάρο του να αγωνίζεται για πρώτη φορά με τη φανέλα του Εθνικού, σε παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Ο Σταύρος Παπαδόπουλος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Αφού πέρασαν τα πρώτα του παιχνίδια, ο Σταύρος Παπαδόπουλος από κεντρικός επιθετικός βρέθηκε να αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός (με απόφαση του τότε προπονητή των κυανόλευκων Άμος Μαριάνι). Λίγο ή πολύ αυτό είναι γνωστό. Όμως πόσοι γνωρίζουν ότι στον Ολυμπιακό πρώτος που πρότεινε τον Παπαδόπουλο ήταν ο Σιδεράς; Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Σιδεράς διέμενε στην πολυκατοικία του κ. Μέλιου, τότε γενικού γραμματέα στον Ολυμπιακό. Σε αυτόν είχε απευθυνθεί.

Δικαιολογημένα θα διερωτάται κανείς πως ολόκληρος Ολυμπιακός πείστηκε από τον Σταύρο Σιδερά για να αποκτήσει τον κουμπάρο του; Ο Σιδεράς έκανε την εισήγηση και στον Ολυμπιακό πήγαν και παρακολούθησαν τον Σταύρο Παπαδόπουλο να εξουδετερώνει τον έναν μετά τον άλλον τους προσωπικούς του αντιπάλους, με αποκορύφωμα το… κλείδωμα του «καμπόσου» Αλβάρεζ, που έπαιζε στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, και τότε λήφθηκε η απόφαση για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Γιατί δεν ήταν μόνο ο δυναμισμός του Σταύρου Παπαδόπουλου αλλά και ο τσαμπουκάς. Μετά που είχε εξουδετερώσει τον Αλβάρεζ, περίπου 300 οπαδοί του Παναθηναϊκού περίμεναν έξω από το γήπεδο τον Παπαδόπουλο με άγριες διαθέσεις, με τον Σταύρο Σιδερά να προσπαθεί να τον συγκρατήσει για να μην… απαντήσει.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, απέκτησε τον Σταύρο Παπαδόπουλο και η συνέχεια γνωστή. Από την πρώτη στιγμή οι ερυθρόλευκοι κατάλαβαν ότι απέκτησαν έναν δυναμικό παίκτη-εγγύηση για τα μετόπισθεν τους και ταυτόχρονα ο Σταύρος ξεδίπλωνε και την ισχυρή του προσωπικότητα, που του απέφερε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Εννοείται ότι ο κουμπάρος του είχε κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανος για όλα αυτά, όπως βέβαια και κάθε φορά που ο Σταύρος Παπαδόπουλος έμπαινε στο γήπεδο, με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος!

Μικροί και οι δύο… Παναθηναϊκοί!

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος μεγαλούργησε στον Ολυμπιακό και επέστρεψε στην Κύπρο γεμάτος από χαρές και επιτυχίες με τη φανέλα του τεράστιου αυτού συλλόγου. Αλλά, για όσο ήταν στην Ελλάδα, ο Σταύρος Σιδεράς ήταν πάντα στο πλευρό του. Μαζί πήγαιναν για εκδρομές ενώ και το… δανεικό αμάξι που έπαιρνε ο Σιδεράς από τον κουμπάρο του έμενε και κάποιες φορές στον δρόμο! Μικροί και οι δυο ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού! Όμως τα γεγονότα τούς έκαναν μια για πάντα Ολυμπιακούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ